Hosszú Katinkát nem érdekli, hogy eltiltással fenyegetik

2018.11.10. 11:36

Hiába fenyegette meg egy- vagy akár kétéves eltiltással Hosszú Katinkát a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), nem tudtak ráijeszteni a háromszoros olimpiai bajnok úszónőre. Hosszút – több neves úszótársával együtt – azért fenyegette meg a FINA, mert jelezte indulási szándékát a nemzetközi szövetség által el nem ismert ISL nevű szervezet 2018. december 20-21 között rendezett torinói versenyén, amit alig pár nappal a rövidpályás világbajnokság után rendeznek.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, az Insidethegames értesülései szerint a FINA súlyos szankciókat helyezett kilátásba mindazok ellen, akik elindulnak az International Swimming League új sorozatának nyitóversenyén. Az ellenvilágkupának is nevezett sorozaton előzetesen olyan úszók jelezték részvételüket, mint Hosszú Katinka, a brit Adam Peaty vagy a dél-afrikai olimpiai bajnok, Chad le Clos.

A FINA által belengetett büntetés egyáltalán nem hatotta meg Hosszút.

Katinka mind a rövidpályás vb-n, mind az ISL versenyén részt vesz

– nyilatkozta a Borsnak szombat reggel Kiss Kinga, az úszó sajtófőnöke. Hosszú reakciója már csütörtökön sejthető volt, ugyanis ezt a képet és szöveget tette ki még csütörtökön a Facebook-oldalára, a hírre reagálva:

"Ha versenyről van szó, én ott leszek! Alig tudom kivárni, hogy versenyezhessek az Energy Standard (az esemény névadó szponzora) decemberi eseményén Torinóban, Olaszországban" - írta alá.

Csurka Gergő, a Magyar Úszó Szövetség sajtófőnökének a lapban idézett szavaiból pedig az is kiderült, hogy Hosszú távolról sem egyedül dacol a FINA fenyegetőzésével, sőt Sarah Sjöström és Adam Peaty egyenesen azt jelezte a FINA-nak, hogy a vébén nem áll rajtkőre, a torontói versenyen viszont elindul.

Csurka szerint a sztárúszók vébéindulásának lemondására reagálva keményített be a FINA, és a fenyegetéstől, illetve a vb-n nyerhető pénzek emelésétől azt várják, hogy a legjobb úszók végül elindulnak a Kínában rendezett világeseményen. A MÚSZ sajtófőnöke szerint egyébként nem valószínű, hogy a FINA tényleg beváltja a fenyegetését, és eltiltja korunk legjobb úszóit.

Hosszú Katinka mellett az ügy további két magyar úszót is érinthet, mivel a szervezők Cseh Lászlót és Verrasztó Dávidot is meghívták a torinói ISL-versenyre. 

(via 24.hu)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?