A vizes világbajnokságnak is új időpontot keresnek az olimpia elhalasztása után

2020.03.30. 16:19

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) új időpontot keres a jövő nyári fukuokai világbajnokságnak azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a tokiói olimpia és paralimpia új dátumait, írja az MTI.

A FINA hétfői közleménye üdvözölte a NOB döntését, és azt, hogy ilyen hamar tiszta helyzetet teremtettek a többi sportág számára az új időpont (2021. július 23.-augusztus 8.) kijelölésével.

„A példa nélküli helyzetre rendkívül gyorsan és profin reagáltak a NOB-nál és a tokiói szervezőbizottságban lévő barátaink. A legjobbat kívánjuk mindenkinek, aki segít majd a vizes sportágak versenyeinek minél sikeresebb lebonyolításában jövő nyáron" – idézi a közlemény Julio C. Maglionét, a FINA elnökét.

A szervezet közölte, az új dátum fényében megkezdik a tárgyalásokat a szervezőkkel, a sportolókkal, edzőkkel, a nemzeti szövetségekkel, a televíziós társaságokkal és a szponzorokkal arról,mikor rendezzék meg az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt fukuokai vizes világbajnokságot.

További halasztások:

  • Korábban az atlétikai szövetség (WA) azt közölte, 2022-re keres új időpontot a világbajnokságnak, amelynek 2021-ben az Oregon állambeli Eugene adna otthont.
  • A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) június 30-ig minden olyan eseményt elhalasztott, amely nemzetközi utazást igényel. A szervezet már korábban elhalasztotta a dél-koreai Puszanba tervezett csapat-világbajnokságot, amelyre eredetileg március 22-29-én került volna sor, az új lehetséges dátum pedig június 22-29. volt. Új időpont ezen a héten várható. Az ITTF emellett befagyasztotta a világranglistákat, s azt ígéri, a tokiói olimpia és paralimpia új időpontja ismeretében határozza meg a kvalifikáció további menetét. A vezető tisztségviselők beleegyeztek, hogy csökkentik a járandóságukat - áll a szövetség közleményében.
  • A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elhalasztotta a női Grand Prix-sorozat záró szakaszának megrendezését, amelynek Olaszország adott volna otthont május 2. és 15. között. Közelebbi időpontja a folytatásnak még nincs, a FIDE sajtószolgálata annyit közölt, hogy 2020 második felére helyezték át a Szardínia szigetére tervezett, 16 résztvevős tornát. A FIDE korábban már 2021-re halasztotta az idei, moszkvai sakkolimpiát, és bár az oroszországi Jekatyerinburgban elkezdték, a világjárvány súlyosbodása miatt félbeszakították a férfi világbajnok-jelöltek versenyét.
  • Elhalasztották az Ökölvívó Hírességek Csarnokának júniusra tervezett beiktató hétvégéjét is. Ed Brophy főigazgató közölte: az idei jelölteket 2021 júniusában köszöntik majd.
Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!  • Hírek
  • Lakáshitel