Biros Péter szívműtét után lábadozik

2008.09.18. 11:36 Módosítva: 2015.05.21. 04:04
Három héttel az olimpia után derült ki, hogy Biros Péternek nemcsak lábsérülése volt Pekingben, hanem az egész versenyt cisztával a szíve mellett játszotta végig. Novemberre teljesen felépülhet, addig nyaralni és horgászni akar.

A pekingi olimpián tizenhárom gólt szerző, ezzel legeredményesebb magyar, Biros Péter rögtön hazaérkezése után szívműtéten esett át; még a játékok előtt cisztát találtak a szíve mellett.

A szerbek elleni júliusi, szegedi gyakorláson mellbe vágták, utána alaposan megvizsgálták, csak akkor derült ki betegsége. Olimpiai részvétele is veszélyben forgott, de mivel nem befolyásolta teljesítményét a probléma, az orvosok engedték játszani. „Nagyon nem örültem volna, ha nem mehetek” – nyilatkozta a válogatott hivatalos honlapján.

birospeter2

A Kínában háromszoros bajnokká vált Biros az utolsó meccseken a lábával bajlódott – nem is játszotta végig a döntőt –, de fizikailag kiváló állapotban volt. Közvetlenül az amerikaiak elleni siker után azt mondta, egy darabig nem fog táncolni. Szívműtétét akkor is titokban tartotta, nem szerette volna, ha sokan tudnak róla.

Az egri játékos már hazatért a kórházból – felépülése lassabban halad a vártnál -, a bordák közti vágások varratait a napokban szedték ki, novemberben talán már játszhat a bajnokságban, egyúttal az Euroligában. Gyógyulását nem szeretné siettetni, nyaralni és horgászni szeretne.