Kikapott a vízilabda-válogatott a szerbektől

2009.07.11. 21:56
Két góllal kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott Szerbiától az Unicum Kupáért kiírt, a római világbajnokság főpróbájának számító nemzetközi torna második, szombati napján, a Margitszigeten.

Az egyformán a bő két hét múlva rajtoló római vb-re készülő együttesek margitszigeti találkozóján az első negyedben a feszes, fegyelmezett és főképp hatékony védekezés mellett percekig nem született gól. Már az első negyed fele lepörgött, amikor a szerbek szerezték meg a vezetést, és a második negyed elején 2-0 volt az állás a vendégeknek.

A magyar válogatottnak csak a 11. percben, emberelőnyből sikerült először betalálnia, Varga Dénes lőtt gólt. Nem sokkal később ugyanő egyenlített távoli, kapufás góllal, de emberelőnyből újfent a vendégek tudtak eredményesek lenni, és mehettek előnnyel a nagyszünetre (2-3).

Eredmények

Magyarország-Szerbia 6-8
(0-1, 2-2, 2-2, 2-3)
a magyar góldobók: Varga Dénes, Kiss G., Szivós 2-2

A szombati másik mérkőzésen:
Németország-Ausztrália 10-7

A különbség a harmadik játékrész elején megduplázódott (2-4), ám kihagyott emberelőnyös helyzetek után Kiss Gergely már teljes létszámnál közelebb hozta csapatát a szerbekhez. A vendégek hamar válaszoltak, de Kiss góljával 5-4-re zárkózott fel a magyar csapat.

A negyedik negyedben hamar 4-7-et mutatott az eredményjelző. Szűk négy perc maradt a helyzet javítására, és bár Szivós Márton találatával felzárkózott a csapat, 8-6 lett a végeredmény.

A magyar válogatott utoljára a 2004-es athéni olimpia döntőjében tudta legyőzni a szerbeket, akik azóta 8 összecsapásból 7-et megnyertek. Csak az idén márciusban, Egerben rendezett meccs végződött döntetlennel.

Kemény Dénes értékelése

"A jó erőkből álló, összeszokott, gépiesen tökéletesen játszó szerbekkel szemben, amennyit eddig dolgoztunk, ahhoz képest nem voltunk eredményesek. Úgy gondolom, hogy egy ilyen meccsen, ötezer néző előtt nagyobb tapasztalattal bíró játékvezetőket érdemelt volna a két csapat. Nálunknál rosszabbak csak a bírók voltak. A mi csapatunk küzdött, hajtott, de láthatóan nem megy minden ugyanolyan jól, mint az elmúlt években. Türelmesnek kell lenni, hogy 2012-re, a londoni olimpiára ismét ütőképes válogatottunk legyen."