Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rárontottak az olimpiai bajnokra a szerbek

2010.01.25. 14:23
Az egész szerb vízilabda-válogatott akart elégtételt venni Kis Gáboron a két csapat nem hivatalos felkészülési meccsén. A center megúszta egy monoklival.

„A második negyedben összecsapott Kis Gábor és Vanja Udovicsics, és ez olyan érzékenyen érintette a szerbeket, hogy öten az olimpiai bajnok magyar centerre támadtak. A két edzőn kívül mindenki a medencében volt. A meccs megállt, majd folytatódott, de a harmadik negyedben megint volt egy balhés jelenet, és akkor be is fejeződött” – írta egy olvasónk, aki megnézte a magyar-szerb felkészülési mérkőzést Szegeden.

A második összetűzés után már csak az emberelőnyöket gyakorolták a játékosok, akkor már baj nélkül: játszottak vagy harmincat, öt szerb védekezett hat magyarral szemben, majd cseréltek.

„Udovicsiccsel akadt egyik egy kis nézeteltérésem, ám a szerb csapat ezt furcsa módon rendezte” – emlékezett vissza az esetre Kis.

A válogatott hivatalos honlapja már arról számol be, hogy a szerb játékos ütés közben azt kiáltotta: "Rómáért".

Kist a 10-9-re elveszített világbajnoki negyeddöntő hosszabbításában ütésért kiállították, ez állhat a mostani támadás hátterében. A szerbek megnyerték a tornát, a magyarok az elbukott negyeddöntő után az ötödik helyen zártak. A 28 éves szerb egyébként Madaras Norbert csapattársa a Pro Reccóban.

"Sajnálom, hogy verekedősre sikerült az edzés. Lehet, hogy a szerbeknek jogos volt a problémájuk Kis Gáborral, ám azt nem túl lovagias módon rendezték, vízilabdában ezt így nem szokás – lelkük rajta. Egyébként nagyon hasznos volt a gyakorlás, amíg rendesen zajlott a meccs, döntetlenkörüli eredményt játszottunk a szerbekkel, pedig a mi válogattunk még csak formálódik, ők pedig egy összeszokott társaság, a világbajnoki cím védői" – mondta az edzés után a delmagyar.hu-nak Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A két együttes hétfő délután ismét edzőmeccset játszott, de már zárt kapuk mögött.

Nyomozás indult

A Szegedi Rendőrkapitányság a Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 170.§ (1) bekezdése alapján hivatalból nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen annak megállapítására, hogy történt-e bűncselekmény.

A keret összetartására hazaérkezett Madaras Norbert és Steinmetz Ádám is, előbbi Olaszországból, utóbbi Montenegróból.

Biros Péter, Kiss Gergő valamint Kásás Tamás az idei szezonban, nem áll a válogatott rendelkezésére.