Rárontottak az olimpiai bajnokra a szerbek

2010.01.25. 14:23
Az egész szerb vízilabda-válogatott akart elégtételt venni Kis Gáboron a két csapat nem hivatalos felkészülési meccsén. A center megúszta egy monoklival.

„A második negyedben összecsapott Kis Gábor és Vanja Udovicsics, és ez olyan érzékenyen érintette a szerbeket, hogy öten az olimpiai bajnok magyar centerre támadtak. A két edzőn kívül mindenki a medencében volt. A meccs megállt, majd folytatódott, de a harmadik negyedben megint volt egy balhés jelenet, és akkor be is fejeződött” – írta egy olvasónk, aki megnézte a magyar-szerb felkészülési mérkőzést Szegeden.

A második összetűzés után már csak az emberelőnyöket gyakorolták a játékosok, akkor már baj nélkül: játszottak vagy harmincat, öt szerb védekezett hat magyarral szemben, majd cseréltek.

„Udovicsiccsel akadt egyik egy kis nézeteltérésem, ám a szerb csapat ezt furcsa módon rendezte” – emlékezett vissza az esetre Kis.

A válogatott hivatalos honlapja már arról számol be, hogy a szerb játékos ütés közben azt kiáltotta: "Rómáért".

Kist a 10-9-re elveszített világbajnoki negyeddöntő hosszabbításában ütésért kiállították, ez állhat a mostani támadás hátterében. A szerbek megnyerték a tornát, a magyarok az elbukott negyeddöntő után az ötödik helyen zártak. A 28 éves szerb egyébként Madaras Norbert csapattársa a Pro Reccóban.

"Sajnálom, hogy verekedősre sikerült az edzés. Lehet, hogy a szerbeknek jogos volt a problémájuk Kis Gáborral, ám azt nem túl lovagias módon rendezték, vízilabdában ezt így nem szokás – lelkük rajta. Egyébként nagyon hasznos volt a gyakorlás, amíg rendesen zajlott a meccs, döntetlenkörüli eredményt játszottunk a szerbekkel, pedig a mi válogattunk még csak formálódik, ők pedig egy összeszokott társaság, a világbajnoki cím védői" – mondta az edzés után a delmagyar.hu-nak Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A két együttes hétfő délután ismét edzőmeccset játszott, de már zárt kapuk mögött.

Nyomozás indult

A Szegedi Rendőrkapitányság a Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 170.§ (1) bekezdése alapján hivatalból nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen annak megállapítására, hogy történt-e bűncselekmény.

A keret összetartására hazaérkezett Madaras Norbert és Steinmetz Ádám is, előbbi Olaszországból, utóbbi Montenegróból.

Biros Péter, Kiss Gergő valamint Kásás Tamás az idei szezonban, nem áll a válogatott rendelkezésére.