Tiszteletből jól elverjük őket

2010.02.23. 10:43 Módosítva: 2010.02.23. 10:43
Három tengerentúli, fizikailag erős csapattal játszik a Volvo Kupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, de Kemény Dénes csapata az esélyes. Az Index nyereményjátékán jegyeket nyerhet a hódmezővásárhelyi eseményére.

Szerdától péntekig Hódmezővásárhelyen lesz a Volvo Kupáért kiírt nemzetközi torna, amelyen a magyar férfi vízilabda-válogatott mellett az olimpiai 8. Ausztrália, az olimpiai ezüstérmes, vb-negyedik Egyesült Államok, és a tavalyi, római világbajnokságon nyolcadik Kanada indul.

Kemény Dénes, az olimpiai címvédő csapat szövetségi kapitánya minden meccsen győzni akar, de az is cél, hogy minél jobban játsszon a csapat.

A program:

szerda: 19 ó: Magyarország-Ausztrália, 20:30 ó: Egyesült Államok-Kanada
csüt.: 19 ó: Magyarország-Egyesült Államok, 20:30 ó: Kanada-Ausztrália
péntek: 17 ó: Ausztrália-Egyesült Államok, 19 ó: Magyarország-Kanada

"Igyekszünk nyerni mindhárom riválissal szemben, mindegyikkel játszottunk a 2008-as pekingi olimpián, ráadásul az amerikaiakkal a döntőben. Legjobbjaikkal jönnek, a csapatalakítás szempontjából is mindenképpen hasznos lesz a torna, amelyre 19 játékost hívtam be, szeretnék minél több információt begyűjteni róluk" - mondta a kapitány.

„Fontos, hogy a játékosok élvezzék a játékot, és ha ők élvezni fogják, akkor én is” - nyilatkozott a válogatott hivatalos honlapján a szakember.

Nyereményjáték

Ha szeretné élőben megnézni a válogatott idei bemutatkozó meccseit, akkor csak erre a viszonylag egyszerű kérdésre kell helyesen válaszolnia: Kemény Dénes a három olimpiai aranyérem mellett mennyi Európa-bajnokságot nyert? A válaszokat ide küldhetik.
A megfejtők közt minden napra 4 jegyet sorsolunk ki.

"Mi vagyunk az olimpiai bajnokok, az összes ellenfelet meg kell tisztelnünk azzal, hogy jól elpüföljük őket. Erőt és önbizalmat adnak a mögöttünk álló sikerek" - mondta a kétszeres bajnok Gergely István.

A 4. Volvo Kupára meghívták a hódmezővásárhelyi sportuszoda névadóját, a háromszoros olimpiai bajnok Gyarmati Dezsőt is, akinek egészségi állapotától függ, hogy ott tud-e lenni személyesen a tornán. A  vízilabdás esemény vendége lesz mind az Egyesült Államok, mind Ausztrália budapesti nagykövete.

A válogatott 19 fős kerete

Kapusok: Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger)
Mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco), Marnitz Gergő (Honvéd), Mátyás Zoltán (FTC), Steinmetz Ádám (Primorac Kotor), Szivós Márton (Honvéd), Tóth Márton (FTC), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Vámos Márton (KSI)