Férfi vízilabda ob I.: Egy győzelemre a döntőtől az Eger

2010.04.24. 19:47 Módosítva: 2010.04.24. 19:50

Már csak egy győzelemre van szüksége az Egernek ahhoz, hogy bejusson a Vodafone férfi vízilabda ob I döntőjébe, mivel a rájátszás első játéknapján, szombaton, hazai medencében magabiztosan nyert az FTC ellen, ezzel pedig 7-1-re növelte előnyét.

Az Eger az alapszakaszban elért eredmények - a népligeti döntetlen (6-6) és a hazai győzelem (8-5) - nyomán 4-1-es pontelőny mellett fogadta a Ferencvárost, s a papírformát igazolva újabb három pontot gyűjtött be, így akár már szerdán biztosíthatja - sorozatban harmadszor - helyét a döntőben.  A szombati mérkőzésen a hazaiak jól megszervezték védekezésüket, ráadásul Szécsi Zoltán is válogatott formában védett. Az FTC vezető góljára négy egri válasz érkezett, majd a folytatásban is az Eger akarata érvényesült. Különösen a kanadaiak voltak elemükben: Graham háromszor, Feltham kétszer talált a korábbi egri hálóőr Jászberényi kapujába. Élvezte a játékot a hazai csapat, ami az előnyök szellemes megjátszásában is megmutatkozott. Binder kétszer is villant, a csapatkapitány Biros Péter is szép megmozdulásokkal ragadtatta tapsra a közönséget. A 23. percben Szécsi Zoltán szemébe nyúltak, így cserére kényszerült. A helyére beálló Valics Bence is jól védett, így tovább növelhette előnyét az egri gárda, amely Bárány góljával már 11-4-re is vezetett. A fővárosi csapat a végén faragott a hátrányából, de egy pillanatig sem volt kétséges, melyik csapat nyeri a párharc első felvonását.

Eredmény, rájátszás, 1. játéknap:
az 1-4. helyért:
ZF-Eger - FTC-Fisher Klíma 11-6 (3-1, 2-2, 3-1, 3-2)
gólszerzők: Graham 3, Binder, Biros, Feltham 2-2, Bárány, Varga Zs. 1-1, illetve Weszelovszky 2, Tóth B., Czigány, Georgescu, Tóth M. 1-1