Büntetőkkel vezet a pólódöntőben az Eger

2010.05.08. 21:08
A Vodafone OB I. döntőjének első meccsén hosszabbítás után, ötméteresekkel verte a Vasast az Eger. A bajnoki címhez három meccset kell nyerni, szerdán Budapesten folytatják.

Az Eger hazai pályán hosszabbítás után, büntetőkkel 12-11-re legyőzte a címvédő Vasast a férfi vízilabda ob I döntőjének szombati első mérkőzésén. Az első negyedben kizárólag az előnyös helyzetek után születtek gólok. Biros Péter találatára Hosnyánszky Norbert válaszolt, majd Biros kettős emberelőnyből mattolta Nagy Viktort. Varga Dénes a negyed utolsó pillanataiban egyenlített.

Vodafone OB I., döntő, első mérkőzés

ZF-Eger - TEVA-Vasas Plaket 12-11 (2-2, 1-0, 2-3, 2-2, 0-0, 1-1, öméteresekkel 4-3)
Gólszerzők: Biros 4, Feltham 2, Varga Zs., Graham, ill. Hosnyánszky 3, Varga Dénes, Varga Dániel, Decker, Takács D. Kis G.
Az ötméteres párbajban: Biros, Feltham, Varga, Kovács Gábor, ill. Varga Dániel, Hosnyánszky, Kovács R.
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a ZF-Eger javára.
Következő mérkőzés: Vasas-Eger, szerda 19:30 ó.

A második játékrészben még kiélezettebb lett a küzdelem. A kanadai Graham váratlan, szélről leadott lövésével 3-2-re vezetett a hazai együttes. fordulás után előbb Biros nyolcméteres lökete akadt be, majd Takács Bálint és Decker Ádám is átlövésből volt eredményes. Utóbbi találattal egyenlített a Vasas, így az utolsó játékrész 5-5-ről kezdődhetett.

Az izgalmas negyedben 2-2 találatot látott a Bitskey-uszoda közönsége, így 7-7-ről indult a ráadás. A kétszer háromperces hosszabbítás hajrájában Hosnyánszky lövése bepattant Szécsi Zoltán kezéről. Az Eger azonban belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba, és előnyből a kanadai Aaron Feltham a léc alá vágta a labdát (8-8).

Az ötméteres párbajban az egrieknél Biros, Feltham, Varga Zsolt és Kovács Gábor nem hibázott, egyedül Graham labdáját védte Nagy Viktor. A Vasasból Varga Dénes lövését Szécsi hatástalanította, majd az utolsó ötösnél Kis Gábor ellen hárított bravúrral a háromszoros olimpiai bajnok.

"Vérbeli döntő volt, kevés különbség akadt a két csapat között, örülök, hogy mi nyertünk" - értékelt röviden Gerendás György, a hazaiak mestere.
"Nagyon figyelt egymásra a két csapat, ezért volt kevés gól. Az egriek maximálisan megbüntettek minden hibát" - mondta Földi László, a Vasas edzője.