A Fradi férfi vízilabdásainál a bajnoki cím a cél

2010.10.28. 14:37

Már most megcélozza a bajnoki címet, de a négy közé jutást eleve alapfeladatának tekinti az ob I mellett a Magyar Kupában is a Ferencváros férfi vízilabdacsapata.

Az újjáalakult csapat vezetői a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondták, hogy a LEN Kupában ugyancsak minél előrébb akarnak végezni, bár a nyolcaddöntőben már így is ott vannak.

Az új ob I-es szezonra új edző is érkezett a csapathoz,  az FTC volt válogatott kapusa, az eddigi utolsó, 1990-es bajnoki cím megszerzésében is részt vállalt Ambrus Tamás.

A játékoskeret, amelyet a vezetőedző az élvonal egyik legerősebbjének minősített, szinte teljes egészében kicserélődött. Az új szerzemények között van két olimpiai bajnok is: Varga I Zsolt, aki Sydneyben volt az ötkarikás tornát megnyert válogatott tagja, 13 évnyi légióskodás után tért haza, és választotta a zöld-fehéreket, továbbá névrokona, Varga Tamás, aki 2004-ben, Athénban, 2008-ban, Pekingben játszott Kemény Dénes aranyérmes csapatában. A ferencvárosiakat erősíti három délszláv pólós is: két szerb, a sokszoros válogatott kapus, Branislav Mitrovic, s a center Sasa Misic, illetve a legnevesebb, a világbajnok horvát Aljosa Kunac.

Az idei ob-es szezon pénteki, 1. fordulós programjában az FTC-Fisher Klíma átformált csapata a Szentes ellen mutatkozik be, egyértelmű győzelmi esélyekkel.

A népligetiek vízilabda-szakosztálya igen dicső múltra tekinthet vissza: az elődök 21 alkalommal nyerték meg a magyar bajnokságot, 17-szer a Magyar Kupát, és a nemzetközi sikerek sem maradtak el: a

Kupagyőztesek Európa Kupáját 4, az Európai Szuperkupát pedig 2 ízben érdemelték ki.