Férfi vízilabda Euroliga - Döntő játéknap előtt a magyar csapatok

2011.01.18. 13:06

Döntő játéknaphoz érkezik szerdán az Euroligában érdekelt három magyar férfi vízilabdacsapatból kettő: a Szeged és a Vasas továbbjutási reményekkel - az Egernek már nincs veszíteni valója, mivel négy veresége miatt kiesett.

A sportág első számú kontinentális kupasorozatának 16 csapatos főtábláján, az egyformán az A csoportban szereplő Vasas (4 pontja van) és Szeged (2) közül előbbinek lesz nehezebb a dolga, egyrészt azért, mert a tavalyelőtti EL-nyertes, tavaly pedig döntős montenegrói Primorac Kotor (7) otthonában szerepel, másrészt azért, mivel reálisan csakis győzelem esetén marad esélye, hogy a 6., befejező csoportkörben még megszerezze a továbbjutást érő első vagy második helyet.

Az A csoport másik magyar résztvevőjének, a Szegednek ugyanúgy nyernie kell a kilencpontos, szintén montenegrói Jadran Herceg Novi ellen, és ha ez megvan, és csak akkor van tétje a hazai visszavágónak, ha ez megvan. A jó ideje anyagi gondokkal küszködő Primoracot a Vasas a Komjádiban 7-6-ra verte, míg a Szeged 13-10-re alulmaradt Herceg Noviban decemberben, a második fordulóban.

A D csoportban nulla ponttal utolsó Eger azzal a Jug Dubrovnikkal szemben lép fel vendégként, amely mind a négy eddigi meccsét megnyerve első. Az egriek valószínűleg kikapnak, a horvátok Egerben is győzni tudtak 10-9-re.

A LEN Kupában érdekelt két magyar csapat szintén játszik szerdán, a negyeddöntős párharc első mérkőzésén. A Honvéd a Kőér utcában fogadja nagyváradi ellenfelét, míg a Ferencváros értelemszerűen minél szorosabb végeredmény kiharcolására törekszik az igen erős olasz Savona otthonában.

A magyar csapatok szerdai programja:
Euroliga, főtábla, 5. játéknap:
A csoport:
Szeged-Beton VE - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 18 ó
Primorac Kotor (montenegrói) - TEVA-Vasas-UNIQA 19:15 ó
D csoport:
Jug Dubrovnik (horvát) - ZF-Eger 18:30 ó
LEN Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Groupama-Honvéd - Oradea (román), Kőér utca 20 ó
Savona (olasz) - FTC-Fisher Klíma 20:30 ó