Kemény: Még mindenben javulhatunk

2011.07.22. 19:15

A vízilabda-válogatott a sanghaji világbajnokság első meccsén Montenegrót, utána Kazahsztánt verte, így az utolsó, spanyolok elleni mérkőzésen a csoportelsőség volt a tét. Kemény Dénes csapata gólgazdag meccsen győzött, ezzel veretlenül és elsőként jutott tovább, rögtön a negyeddöntőbe.

"Úgy gondolom, mindenben javulhatunk. Ma sokszor figyelmetlenek voltunk a védekezésben, hogy kinek hova kell a kezét feltennie és betalálgattak úgy, hogy azt inkább a védelem, mint a kapus rovására kellett, hogy írjam. Az elején Nagy Viktor is  bizonytalan volt, nyilván ha bizonytalanok a blokkok, bizonytalan a kapus is. De azért szépen lassan az egész megváltozott. Várható volt, hogy a kezdeti lendületük visszaesik. Azzal pedig, hogy a védekezésen is változtattunk, lényegesen jobb lett a második fele. Most  mindenben, amiben javulhatunk, le kell vonni a tanulságot. Támadásban is sokszor rosszul döntünk" - nyilatkozta a vlv.hu-nak a szövetségi kapitány.

"Elindultunk! Egyre jobban játszik a csapat is. Szerencsére segítettek, hogy minél jobban tudjak játszani, és ezáltal az egész csapat nyerni tudott. A védekezéssel kell még valamit kezdenünk, úgy érzem, hátul talán nem vagyunk annyira magabiztosak, vagy nem figyelünk annyira oda. De hát egyre jobb lesz. Nem fogok panaszkodni, hogyha minden mérkőzésen ilyen rosszul védekezünk és megnyerjük" - mondta a három gólt szerző Hárai Balázs.

Szívós Márton egy gólt lőtt: "Ez volt a célunk, hogy megnyerjük a csoportot, teljesítettük, ennek nagyon örülünk. Nagyon fontos, hogy a kéthetes világbajnokság alatt legyen három nap, amikor lehet pihenni, és lehet felkészülni is. A mai meccs elején a védekezés fonalát senki nem kapta el, sem ők, sem mi, de a harmadik-negyedik negyedben változattunk a védekezésen és feljavult teljesen. A spanyolok el is fáradtak, meg talán föl is adták."

Varga Dániel: "Folyamatosan az volt a fejemben, hogy három olyan védekezés kell egymásután, amikor nem kapunk gólt, de egészen a harmadik negyed közepéig nem nagyon sikerült, akkor igen. Úgy érzem, akkor szétvált a meccs. Nem is látványosan, gólokban, teljesítményben, az ellenfél tekintetében, olyan értelemben, hogy a hit, a játékkedv elveszett belőlük, onnantól kezdve lélektani szétválás volt és nem láttam rajtuk, hogy nyerhetnek, vagy olyan nagyon-nagyon nyerni akarnának."

"Tulajdonképpen nem védekeztünk jól, nagyjából tíz elkerülhető gólt kaptunk, de abban is biztos vagyok, hogy ez nem ismétlődik meg. Nagyjából az okozta, hogy a spanyolok borzasztó könnyelműen, szinte tét nélkül játszottak, minden mindegy alapon lövöldöztek és elég sok be is ment. Teljesen más tempója, feszültségi szintje lesz egy negyeddöntőnek majd, ezáltal könnyebb is lesz jól védekezni."

A válogatott kedden játszik legközelebb, a négy közé jutásért a szombati Kanada-Egyesült Államok mérkőzés győztesét kell legyőzni.