Mi van a halhatatlanság után?

2016.11.22. 18:10

Hat magyar vízilabdázó nyert sorrendben három olimpiát, őket választották be a vizes sportok Halhatatlan Hírességei közé, Amerikában.

  • A névsor: Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán.

A kapitány, Kemény Dénes már 2011-ben bekerült a Hírességek Csarnokába.

2000-es olimpián az oroszokat simán verték (13-6), 2004-ben a szerbek ellen csak egyszer vezettek, a legjobbkor (8-7), a 2008-as finálét az amerikaiakkal szemben uralták (14-10).

A beiktatást az alábbi filmben megnézheti. A filmet Sztancsik Tamás készítette, aki a legnagyobb sikerek idején is ott volt a csapat mellett egy kamerával, és megörökítette, amit csak lehetett. 2011-ben volt egy szavazásunk arról, melyik a világ legjobb csapata, ezen az olvasóink úgy döntöttek: a Barcelonát előzve a férfi pólósok voltak azok. Kemény Dénes úgy reagált, szubjektív szavazás, objektív eredménnyel.   

Keménylegények V. - A halhatatlanok

És hogy mit csinálnak azóta?

Biros Péter például hétfő este kézilabda meccsen volt érdekelt, és a veszprémi Mirko Alilovicnak például hetest dobott élvonalbeli meccsen, egri színekben. Biros kézilabdázónak indult, és az 1999-es Eb-n ismerhette meg a nevét az ország, amikor az Eb-döntőben öt gólt lőtt. 76-os mezben lépett pályára, ezzel is utalt születési évére. 

Benedek Tibor új pozícióját a hétvégén jelentették be, az újpesti vízilabda főnöke lesz, 15 edzőnek fogja irányítani a munkáját.

1989 óta, 27 éve vagyok a válogatott mellett. Most úgy érzem, el kell távolodnom tőle”

- mondta hétfő este az M4 Sporton.

Kásás Tamás éttermet nyitott, nem edzősködik.

Kiss Gergelynek néhány hete született meg a harmadik lánya, ő szervezi az Év Sportolója gálát, rendezvényszervezés mellett karsztvizes vállalkozása is van.

Molnár Tamás aktív játékvezető, 2016-tól a FINA (nemzetközi szövetség) sportolói bizottságának a tagja, a LEN (európai bizottság) technikai bizottság tagja is.

Szécsi Zoltán miután örökölt 40 hektár földet, gazdálkodik, holott eleinte a netről gyűjtötte be az információkat. Az árpájára nagyon büszke volt. A földje Heves megyében van, ettől még Kaposváron játékosedző, vagyis nem szakadt el a sportágtól.