Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A női pólóválogatott kiütéses győzelmet szerzett a világligában

2017.02.21. 21:02

A magyar női vízilabda-válogatott fölényesen, 15-4-re legyőzte a francia csapatot, ezzel az olaszok elleni csoportzáró mérkőzés eredményétől függetlenül szinte biztos, hogy ott lesz a sorozat júniusi, sanghaji Szuperdöntőjében, írja az MTI.

A válogatott nagyon jól kezdett, az első negyedet 4-1-re nyerte, a másodikban és a harmadikban gólt sem tudtak lőni a franciák, (5-0, 4-0), az utolsóban így ki is engedhetett a több kulcsjátékosa nélkül (Keszthelyi Rita, Bujka Barbara) játszó magyar csapat. Azt a franciák nyerték 3-2-re.

„Sikerült magabiztos játékkal nyerni, tudatos elemeket gyakorolni és két fiatal játékosnak lehetőséget adni. Egy pillanatra sem engedtünk ki, szerencsére" - értékelt röviden az M4 Sportnak Bíró Attila.

A világliga nyolccsapatos Szuperdöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül. A magyar válogatott vezeti a csoportját, és még másodikként is jó eséllyel továbbjuthat, mert a másik csoportmásodiknál több pontja van.

Ha a hollandok este legyőzik a görögöket, már kedden biztossá válik a magyar továbbjutás.

Női világliga európai selejtező:

B csoport:

Magyarország-Franciaország 15-4 (4-1, 5-0, 4-0, 2-3)

a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 4, Gurisatti 3, Csabai, Menczinger, Horváth 2-2, Somhegyi, Máté 1-1