Móric
9 °C
15 °C

Berágott a pólós, mert a nagy verés okairól kérdezték

2018.07.19. 15:48

A magyar vízilabda-válogatott sima, 12-5-ös vereséget szenvedett az olaszoktól a barcelonai Európa-bajnokságon. Csoportmeccs volt, vagyis a kiesésről nem határozott, de nyomasztó volt látni, hogy az első negyedben 6-0-ra vezet az ellenfél.

A vb-ezüstérmes Mezei Tamás megállt a Magyar Rádió riporterének nyilatkozni, aztán felhúzta magát.

P. Fülöp Gábor azt kérdezte, miért szaladtak át rajtunk, és néha két magyar nézte az egyetlen beúszó, helyzetbe kerülő olaszt.

Biztosan okosabbak vagytok, mert én nem tudom, mi a helyzet most. De mit akartok, bazmeg? Kikaptunk, mint a szar és akkor egyből idejöttök két perc után már, hogy mondjak valami okosat

- válaszolta.

Hozzátette, nem tud okosat mondani, de aztán egész jól összefoglalta, mi történt.

Kaptak egy hátszelet, ők belőtték a helyzeteiket, mi nem. Kész. Ettől függetlenül az egész csapat küzdött, próbálta, csinálta.

Nem könnyű műfaj a pálya mellett interjúkat készíteni, különösen egy vereség után szóra bírni bárkit is, de a feldúlt játékosok olyankor bemennek az öltözőbe, inkább nem mondanak semmit. Az sem szimpatikus, de elfogadhatóbb.

Bátori Bence és Mannhercz Krisztián egyébként nyilatkozott, és összefoglalták, hogyan érezték belülről. Bátori azt mondta például, nem volt parázs meccs, mert tönkre vertek minket, szégyelli magát, az Eb-nek viszont még szerencsére nincs vége.

A futball-vb-n láthattuk, amikor még a pályán, kulturált, összeszedett mondatokkal értékel a vesztes csapat tagja.