Ezrek emlékeztek Benedek Tiborra a Hajós uszodánál

HUS 0939
2020.06.18. 21:11

Csütörtök hajnalban meghalt a magyar vízilabdázás egyik legnagyobb hatású játékosa. A háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor 47 évet élt. Az elmúlt órákban csapattársai, ellenfelei és a nemzetközi sajtó is megemlékezett a nagy bajnokról. A Magyar Vízilabda Szövetség és Benedek utolsó klubja, a ÚVSE pedig közös, gyertyás megemlékezésre hívta csütörtök este kilenc órára a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodához a szurkolókat. 

Benedek Tiborra emlékeznek a Hajós Alfréd uszoda előtt

A helyszínen lévő kollégánk azt jelentette fél tíz körül, hogy folyamatosan érkeztek az emberek az uszodához, már több ezren gyújtottak gyertyát az egykori játékosért. A Hajós előtti tér gyorsan megtelt, a margitszigeti szökőkútnál volt a sor vége. Este tizenegykor is még több száz méteres volt az emlékezők sora.

A megemlékezésen politikusok, sportvezetők is tiszteletüket tették. Megjelent Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Karácsony Gergely főpolgármester is és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja is. A megemlékezésen a férfi és női vízilabda-válogatott tagja is ott voltak, Benedek egykori játékostársai is, többek között a férfi válogatott mostani kapitánya, Märcz Tamás is, és a szövetség elnöke, Vári Attila is. 

A megemlékezésen nemcsak Benedekért gyújtottak gyertyát, hanem a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kárpáti Györgyért is, aki 85 évesen halt meg nem sokkal korábban.