A Ferencváros az egyetlen magyar együttes a vízilabda-BL-főtáblán

2023.09.11. 10:16
A hétvégi selejtezők során eldőlt: egyetlen magyar csapat, az alanyi jogon főtáblás FTC-Telekom Waterpolo szerepel majd a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, miután a Honvéd négy vereséggel csoportja utolsó helyén zárt, az OSC Újbuda egy győzelemmel és két vereséggel a csoport harmadik helyén végzett, ami szintén nem ért továbbjutást.

A zöld-fehérekhez a kvalifikációból a Honvédot is búcsúztató, szerb Crvena Zvezda érkezik a C csoportba a horvát Jadran Split és a montenegrói Jadran Herceg Novi mellé.

Az OSC-t is legyőző Jug Dubrovnik a B jelű négyesbe került, amelyben kőkemény küzdelmek várhatók, hiszen itt szerepel a legutóbbi három kiírásban győztes, Zalánki Gergőt foglalkoztató 11-szeres BL-győztes Pro Recco, valamint Vámos Márton csapata, a görög bajnok Olympiakosz is.

Manhercz Krisztián és Angyal Dániel együttese, a francia bajnok Marseille – valamint a CNA Barceloneta és a német Spandau Berlin – mellé a görög Vuliagmeni érkezett a selejtezőből a D csoportba.

A csoportkörök szeptember 26-án kezdődnek, és mindegyik négyesből két csapat jut tovább.

Az OSC Újbuda és a Honvéd az Euro-kupában folytathatja szereplését a nemzetközi kupaporondon.

(Index/MTI)

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblája:

  • A csoport: VK Novi Beograd (szerb), Astralpool Sabadell (spanyol), CSA Steaua Bucharest (román), AN Brescia (olasz)
  • B csoport: Pro Recco (olasz), Olympiakosz (görög), WPC Dinamo Tbilisi (grúz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)
  • C csoport: FTC-TELEKOM WATERPOLO, VK Jadran Split (horvát), PVK Jadran Herceg Novi (montenegrói), Crvena zvezda (szerb)
  • D csoport: Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), CN Marseille (francia), Spandau 04 (német), Vouliagmeni NC (görög)