Hétmilliárd dollárt ér a FarmVille megalkotója

2011.02.14. 16:18

A legnagyobb online játékokat fejlesztő cég, a Zynga befektetőkkel tárgyal, 250 millió dolláros tőkeemelésre készülnek. A tőkeemelés miatt az ügy hátterét ismerők 7-9 milliárd dollár közé becsülik a fejlesztőcég értékét. Még tavaly áprilisban négymilliárd dollár körüli értékre becsülték a Zyngát.

A mostani tárgyalások csak egy újabb bizonyíték arra, hogy a befektetők a gyorsan növekvő startupok felé fordultak. Elég csak az elmúlt néhány hónap befektetéseire, felvásárlási tárgyalásaira gondolni, mint a Groupon, Facebook, Twitter.

Robert Goldberg, a Zynga egyik elnökhelyettese
Robert Goldberg, a Zynga egyik elnökhelyettese

A Zynga olyan népszerű játékokat fejleszt, mint a FarmVille, CityVille. Az addiktív játékokban az emberek valódi pénzt költenek virtuális javakra, hogy felépítsék álmaik farmját vagy városát. A Facebooknak köszönhetően a két játéknak majdnem százmillió regisztrált felhasználója van, és nagyjából 51 millióan havonta tényleg játszanak.

Ez a hatalmas szám 400 millió dolláros hasznot hozott tavaly a Zyngának, nem meglepő így, hogy sokan érdeklődnek a cég iránt, illetve az sem meglepő, hogy meredeken emelkedik a cég értéke.

farmville

A cégnek nincs szüksége azonnali tőkeemelésre, mert profitjából képes meglépni azokat a bővítéseket, melyek a továbblépéshez szükségesek. Ugyanakkor a hírek szerint egy nagy bankkal tárgyalnak pénzügyekről, és állítólag befektetési alapokkal is kapcsolatban állnak. A cég szóvivője nem kommentálta egyik értesülést sem.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM