Vadászni kezd a Facebook vezére

2011.05.27. 15:44
Gyakorlatilag vegetáriánus lett Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál alapítója és tulajdonosa, mert úgy döntött, hogy csak az általa megölt állatok húsából eszik.

„Idén gyakorlatilag vegetáriánus lettem, csak olyan állatnak a húsából eszem, amelyet saját magam öltem meg. Eddig ez bevált: sokkal egészségesebb élelmiszereket fogyasztok, sokat tanultam a fenntartható mezőgazdaságról és állattenyésztésről” – írta Zuckerberg a Fortune magazinban közzétett elektronikus levelében.

Az ifjú milliárdos elmondta: étkezési szokásainak megváltoztatásával annak a szokásának hódolt, hogy minden évben egy nagy kihívás elé állítja magát. Tavaly például a kínai nyelv tanulása volt a cél.
„Idei személyes kihívásom a tudatos étkezés. Azt hiszem, sokan elfelejtik, hogy egy élőlénynek meg kell halnia ahhoz, hogy megehessük. Célom tehát, hogy ezt ne felejtsem el, és a tudatában legyek annak, mim van” – tette hozzá.

Tudatos étkezését Zuckerberg egy homárral kezdte, amelyet saját kezűleg dobott élve a forró levesbe, majd egy tyúkkal folytatta, most pedig vadászni szándékozik.

„Engem nem zavar, mit akarnak az emberek enni, csak felelősen kell tenniük, és tudniuk kell, honnan ered, amit megesznek” - mondta. 
Zuckerberg elmondta: számos barátját érdekli a terv. „Sokan vegetáriánusok, mások szeretnek vadászni, ismét mások gazdálkodnak”.

A Fortune azután készített elektronikus interjút Zuckerberggel, hogy Facebook-oldalán bejelentette a barátainak: az elmúlt hónapban egy disznót és egy kecskét vágott le. A disznó- és kecskevágásra vonatkozó ismereteket egy Szilícium-völgybeli barátjától kapta, akit viszont helyi állattenyésztők láttak el jó tanácsokkal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM