Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

8 millió iPhone kelhet el az első hétvégén

2012.09.18. 12:40

Az Apple bejelentette, hogy a hivatalos bemutató utáni első 24 órában kétmillió iPhone 5-öt rendeltek, a Piper Jaffray elemzője, Gene Munster az adat után közzétett egy becslést, hogy mennyi fog elfogyni még az első hétvégén. Szerinte 6-10 millió iPhone 5-öt fognak eladni két nap alatt, a modellezéshez a 8 milliós számot használta fel, a tényleges szám ehhez lehet majd közel.

Munster előrejelzéseit a magas előrendelési számokra és az iPhone 4S tavalyi teljesítményére alapozza. Az iPhone 5-re kétszer annyi előrendelést adtak le, mint a 4S-re, tavaly az előrendelések az összes vásárlás 25 százalékát adták. Ebből következtet arra, hogy nagyjából nyolcmillió készüléket adhatnak el.

A befektetőknek is tetszett az Apple közleménye az előrendelésekről, a cég részvényeinek árfolyama jelentőset ugrott, és a kereskedés utáni órákban átlépte a 700 dolláros részvényenkénti árat. A cég részvényei az utóbbi kilenc hónapban 65 százalékkal növekedtek, ez 270 dolláros emelkedést jelent részvényenként. Február végén törte át a pszichológiainak gondolt 500 dolláros árfolyamot.