Már a pápa is twitterezik

2012.12.03. 16:31

@Pontifex (Egyházfő) néven indította el Twitter-fiókját XVI. Benedek, a jelenlegi római pápa. A katolikus egyház vezetőjének mikroblogja december 12-én indul, a jövő heti általános audiencia alatt, és kezdetben kizárólag a szerdai pápai audienciákon mondott beszédek tartalmát ismerteti. A vatikáni sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy később a pápai Twitter-üzenetek gyakoribbá válhatnak. XVI. Benedek nem személyesen fogja használni a Twittert, mivel a 85 éves pápa ritkán használja a számítógépet, de az üzenetek tartalmát ellenőrzi.

Hasonló kezdeményezésre már korábban is sor került; a Twitter-fiókot akkor a római katolikus egyházfő saját nevével indította el a Vatikán. A @BenedictusPPXVI néven indított mikroblog a katolikus egyházfő beszédeit és a vasárnapi Úrangyala imádságokat tartalmazta.

Arabul is beszél, kérdezni is lehet

A pápai Twitter nyolc nyelven indul: olaszul, angolul, franciául, spanyolul, portugálul, németül, lengyelül és arabul. A közösségi oldalon a felhasználónév mögé illesztett országazonosítóval lehet rákeresni a megfelelő nyelvű üzenetekre; az olasz nyelvű csatorna például @Pontifex_it, az angol @Pontifex _en, a francia pedig @Pontifex_fr néven lesz elérhető. Az egyházfőnek a hitet érintő kérdéseket is fel lehet tenni az #askpontifex hashtag használatával.

A Vatikán által kiadott közlemény szerint a pápai Twitter-fiókkal az egyház ismételten elismeri az új médiaeszközök lehetőségeit, amelyek alkalmas környezetet teremtenek az evangéliumi igazság tanításához is, a mai emberek problémáinak és reményeinek meghallgatásával és megértésével.

Bár XVI. Benedek nem fogja követni mások Twitter-profilját, az övé már most is nagy népszerűségnek örvend. Az egyelőre inaktív @Pontifex fiókra csak az első órában 12 ezren iratkoztak fel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM