Állítólag videóval újít az Instagram

2013.06.17. 16:58

Június 20-án új terméket vezet be a Facebook, amelyről egyelőre semmit sem tudni biztosan: korábban úgy tűnt, hírolvasóról van szó, a TechCrunch viszont újabb pletykákat hallott, állítólag ezentúl rövid videókat is lehet készíteni a mobilos fotózásra szakosodott Instagrammal. A fényképmegosztó szolgáltatást tavaly áprilisban vásárolta meg a Facebook, egymilliárd dollárért.

Az idei év Instagramja úgy tűnik, a rövid, mobilos videózás: a Twitter nemrég felvásárolta a Vine nevű videószolgáltatást, amivel maximum harminc másodperces videókat készíthetünk. Ez a koncepció jól illeszkedett a mikroblog amúgy is korlátozó, 140 karakteres világába.

Valószínűleg ebbe az irányba mozdul el a Facebook is, és a hír nem lenne előzmények nélküli. Pár hete kiszivárgott, hogy a Facebook a Vine-hoz hasonló szolgáltatást tesztel. Ennél többet egyelőre nem lehet tudni, és nem világos, hogy lesznek-e szűrők, mint a képeknél, és hogy ez külön alkalmazás lesz-e, vagy csak egy frissítés. Annyi biztos, hogy öt-, maximum tíz másodperces videókat készíthetünk majd.

A lépés a TechCrunch szerint egyértelműen a Vine-felvásárlására adott válasz. A Facebooknak azért is kell gyorsan lépnie, mert már megjelentek a videózás Instagramjaként emlegetett appok, ilyen például a Viddy, a Cinemagram és a Socialcamot.

Az Androidon és iOS-en is működő Vine segítségével saját hálózatán, Twitteren és Facebookon oszthatjuk meg a hat másodperces videókat. A program a januári megjelenése óta egyre népszerűbb, és hatalmas fordulópontot jelentett az androidos változat júniusi megjelenése, mert ezután a Twitteren megosztott Vine-videók megelőzték az instragrammos fotókat. Ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a Twitter már nem kezeli le a saját felületén az instagrammos képeket.

A Facebooknak amúgy is érdemes fejlesztenie az Instagramot, hiszen azt havonta 100 millióan használják, és a júzerek száma a felvásárlás óta csak emelkedik. A Facebook egyelőre nem kommentálta a TechCrunch értesüléseit.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM