Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Kijavítják a Youtube új kommentrendszerét

2013.11.29. 09:33

A Google elismerte, hogy nem sikerült hibátlanul a Youtube új kommentrendszere. A Google az integrációs projektje részeként nemrég összekötötte a Google Plus közösségi portált a Youtube kommentrendszerével.  Ez sokaknak nem tetszett; a fő kifogás az volt, hogy az új rendszer megkönnyíti a YouTube-csatornák teleszemetelését, ugyanis így könnyebb lesz spameket megosztani.

A Youtube hétfőn a hivatalos blogban elismerte a probléma létezését. Mint elmondták, a Google Plus új lehetőségei emelték a szolgáltatás színvonalát a Youtube-on, de ez új eszközöket adott a kéretlenüzenet-küldők kezébe is, és még nem tudják, hogy lehetne ezt kivédeni.

A javításokat mindenesetre elkezdték, és ennek már vannak észlelhető eredményei is. A frissítések után a rendszer hatékonyabban ismeri fel az oda nem illő linkeket, és megváltoztatták azt is, hogy milyen hosszú kommentek jelenhetnek meg. Jobb hatásfokkal azonosítják a sokakat idegesítő ASCII-képeket is, amiket szöveges karakterekből készítenek a felhasználók.

Az üzemeltetők elismerték, hogy ez önmagában kevés, ezért keresik a megoldásokat, és olyan eszköztárat készítenek, ami a felhasználóknak is megfelel.