Gombnyomásra elkussoltathatjuk a facebookos ismerőseinket

2017.12.15. 20:44

A Facebook bevezetett egy új funkciót, a Snooze-t (szundi). Ilyen nevű funkciót általában ébresztőórákba telepítenek, szundigombnak, amivel késleltethetjük az ébredést, anélkül, hogy teljesen kikapcsolnánk az ébresztőt. Ez a gomb viszont másra való:

30 napra kikapcsolhatjuk bármelyik ismerős, csoport vagy oldal értesítéseit.

A funkció hasonlóan működik, mint a ma használt Unfollow / Hide opciók, amikkel véglegesen letilthatjuk az értesítéseket, anélkül, hogy megszüntetnénk a kapcsolatot (unfriend / unfollow). A Snooze-zal viszont csak egy ideiglenes távolságtartási opciót kapunk.

Az új funkciónak olyankor vehetjük hasznát, ha az ismerőseink körében elterjed egy népszerű, de unalmas játék (mint például a „Mi az indián neved?”). Ha az ehhez kapcsolódó oldalt letiltjuk, egy hónapra megszabadulunk az összes Bőrharisnyától, Pokahontasztól és Csingacsguktól.

Arra persze nem érdemes számítani, hogy a debil játékokhoz vonzódó ismerőseink egy hónap alatt megváltoznak; ez esetben marad a Snooze újbóli használata, a végleges tiltás, a barátság virtuális, majd valós felszámolása, illetve a Facebook-regisztrációnk törlése.

(The Verge | Facebook Newsroom)  • Hírek
  • Hírek