Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínában kínai drón szállítja a kínai kaját

2018.06.01. 09:17

Zöld utat kaptak a kínaiétel-szállító kínai drónok Kínában. A kínai Alibaba tulajdonában lévő kínai ételszállító cég, az Ele.me engedélyt kapott a kínai hatóságoktól, hogy kínai kaját szállítsanak a kínai Sanghajban található Jin-san Ipari Parkban dolgozó kínaiaknak. A kínai drónok a kínai park 58 négyzetkilométeres területén, 17 útvonalon kaptak repülési engedélyt.

A kínai megrendelők 20 percen belül megkapják a megrendelésüket. Több mint 100 kínai étterem csatlakozott a szolgáltatáshoz; az ő kínai ételeiket fogják szállítani az ipari parkba. A kínai South China Morning Post napilap szerint a kínai drónok minden megrendelésnél ugyanazt az utat teszik meg a kínai légtérben: a gyűjtőponton begyűjtik a kínai kaját, majd a szállítási pontig repülnek a csomagokkal, ahol a kínai megrendelők átveszik őket.

A szolgáltatást indító kínai Ele.me szerint a drónok használatának köszönhetően sok kínai jüant spórolhatnak a működési költségből, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyit kéne, ha kínai robogókkal vinnék ki az ipari parkba a kínai kaját a kínai motoros futárok. Az Ele.me tavaly szeptemberben kezdett kísérletezni a kínai gyártmányú E7 drónokkal, amik hatkilós csomagokat szállíthatnak 20 kilométeres távolságba, 65 kilométeres óránkénti csúcssebességgel.

(BBC News)