800 000 blokkolást feloldott a Facebook

GettyImages-961372652
2018.07.03. 21:36

Az online biztonság egyik sarokköve a blokkolás lehetősége, hogy mindenki távol tudja tartani magától a zaklatókat és más nem kívánt személyeket. Ez a rendszer meghibásodott, és május 29 és június 5 között átmenetileg feloldott 800 ezer virtuális zárat.

A Facebook szerencsére nem kezdett barátságokat szőni vagy újraszőni, és a hiba valamiért leginkább olyan felhasználókat érintett, akik csak egyetlen embert blokkoltak. A hiba által újraaktivált kapcsolatok nem láthatták az érintettek azon fotóit, amiket azok csak a barátaikkal osztottak meg, de a barátok barátainak körével megosztott tartalmakhoz hozzáférhettek.

Ennél azonban sokkal kellemetlenebb lehet, hogy a blokkolás feloldása lehetővé tette a Messengeren való csevegést, vagyis a zaklatók, ha észrevették változást, akkor folytathatták, amit a Facebook védelmi rendszerének hála kénytelenek voltak abbahagyni.

A Facebook július 2-án kezdte értesíteni a felhasználóit a hibáról, és erről egy blogbejegyzést is közzétett Erin Egan, aki az adatvédelemért felel a közösségi portálnál. Ebben az olvasható, hogy már minden visszaállt a régi kerékvágásba, és ismét működnek a korábbi blokkolások.

(Quartz)

(Borítókép: Dario Pigantelli/Bloomberg via Getty Images)  • Hírek
  • Bankszámla