Olivér
4 °C
8 °C

800 000 blokkolást feloldott a Facebook

GettyImages-961372652
2018.07.03. 21:36

Az online biztonság egyik sarokköve a blokkolás lehetősége, hogy mindenki távol tudja tartani magától a zaklatókat és más nem kívánt személyeket. Ez a rendszer meghibásodott, és május 29 és június 5 között átmenetileg feloldott 800 ezer virtuális zárat.

A Facebook szerencsére nem kezdett barátságokat szőni vagy újraszőni, és a hiba valamiért leginkább olyan felhasználókat érintett, akik csak egyetlen embert blokkoltak. A hiba által újraaktivált kapcsolatok nem láthatták az érintettek azon fotóit, amiket azok csak a barátaikkal osztottak meg, de a barátok barátainak körével megosztott tartalmakhoz hozzáférhettek.

Ennél azonban sokkal kellemetlenebb lehet, hogy a blokkolás feloldása lehetővé tette a Messengeren való csevegést, vagyis a zaklatók, ha észrevették változást, akkor folytathatták, amit a Facebook védelmi rendszerének hála kénytelenek voltak abbahagyni.

A Facebook július 2-án kezdte értesíteni a felhasználóit a hibáról, és erről egy blogbejegyzést is közzétett Erin Egan, aki az adatvédelemért felel a közösségi portálnál. Ebben az olvasható, hogy már minden visszaállt a régi kerékvágásba, és ismét működnek a korábbi blokkolások.

(Quartz)

(Borítókép: Dario Pigantelli/Bloomberg via Getty Images)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?