Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Az amerikaiak nem félnek az online támadásoktól

2004.10.04. 10:43
Az amerikai kiberbiztonsági szövetség szerint az internetezők egyre inkább aggódnak számítógépük biztonsága miatt, de túlságosan lebecsülik a támadások veszélyét.
Egy felmérés szerint az amerikai internetezők jobban ismerik Janet Jackson melleit, mint a számítógépükön futó vírusirtó programokat. A válaszadók kilencven százléka nagyon jól emlékezett a sztár öltözködési balesetére, ugyanakkor csak hatvan százalékuk tudta megmondani, hogy mikor frissítették utoljára vírusirtó szoftverüket és operációs rendszerüket.

Villám és APEH

A National Cyber Security Alliance (NCSA) felmérése kimutatta: az emberek haminc százaléka szerint nem kell félniük attól, hogy számítógépüket valaki megtámadja, és sokkal nagyobb az esélye annak, hogy beléjük csapjon a villám, meglátogassa őket az adóhatóság embere, vagy hogy megnyerjék a lottó főnyereményét. A huszonöt évnél fiatalabb amerikaiak negyven százaléka vélekedik így.

Az Egyesült Államok nemzeti meteorológiai szolgálata szerint az országban 0.0000102 százalék a veszélye annak, hogy valakit agyonüt a villám, ezzel szemben az E-Crime Watch Survey statisztikái arról árulkodnak, hogy jelenleg hetven százalék a veszélye annak, hogy a felhasználók valamilyen féreg, csalás vagy más támadás áldozatává váljanak.

"A kiberbiztonságról való gondoskodásnak olyan természetesnek kellene lennie, mint a fogmosásnak" - mondta Ken Watson, az NCSA elnöke a BBC-nek.