Magyar segélyvonal a haiti károsultaknak

2010.01.19. 14:15
A magyar mobilszolgáltatók elindították a 1749-es hívószámot, amellyel a HAITI szót beküldő ügyfelek 200 forintot adományozhatnak az UNICEF-nek.

Magyarországon is elindult egy segélyvonal, amellyel a haiti mentési munkálatokat lehet támogatni. A megadott telefonszám a Pannon, a T-Mobile és a T-Home, valamint a Vodafone hálózatából működik. A támogatók vagy felhívják a 1749-es számot, vagy ugyanerre a számra elküldik sms-ben a „HAITI” szót.

Az ügyfelek 200 forintot adományoznak az ENSZ Gyermekalapjának, az UNICEF-nek, amit a szervezet többek között a családok súlyos ivóvízproblémájának megoldására használ fel. Az UNICEF minden hívás és sms díjából 100 darab vízfertőtlenítő tablettát tud venni, ami 400 liter tiszta ivóvizet jelent a földrengés gyermekáldozatai számára. Az összegből emellett az UNICEF takarókat, élelmiszert, gyógyszereket is biztosíthat a bajba jutott családoknak.

Az UNICEF a beérkező adományok teljes összegét megkapja; a távközlési cégek semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek és hívások után.