Ezerkétszáz embert rúgnak ki a Motorolánál

2013.03.08. 13:09

A Motorola Mobility felvásárlását követően a Google nagy elbocsátásokat jelentett be. Októberben azt mondták, hogy négyezer ember, a teljes állomány húsz százaléka veszíti el az állását. Azóta változott a helyzet, és a Wall Street Journal szerint további 1200 embertől megszabadul a cég Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban.

Az üzleti napilap által idézett belső vállalati emailben azt írta a Motorola egyik szóvivője,hogy túl magas a gyártási költség, nem elég versenyképesek, és mindezek miatt pénzt veszítenek. Az email azt is említi, hogy a hamarosan megjelenő új termékekkel kapcsolatban sem túl optimista a vállalat vezetősége.

Beragadtak a csőbe

A Google kilenc hónappal ezelőtt vette meg a Motorolát, és nagyjából 18 hónapra elegendő termék fejlesztése volt folyamatban. Ezek közé tartoznak a már megjelent modellek is, például a RAZR HD és a RAZR M is. De ezekről a Golgle pénzügyi vezetője, Patrick Pichette azt nyilatkozta nemrég egy konferenicán, hogy nem felelnek meg a Google elvárásainak – hiányzik belőlük a wow-hatás,nem eléggé újítók.