Az Xbox One veri a Playstation 4-et

2016.10.14. 16:22

A Microsoft az amerikai konzoleladások terén kezd felzárkózni a Sonyhoz. Az NPD Group adatai szerint az elmúlt három hónapban a vásárlók több Xbox One-t vettek, mint Playstation 4-et.

Az eladott gépek száma továbbra sem nyilvános. Az Electronic Arts becslései szerint a Microsoft idén januárig 19 millió Xbox One-t értékesített. Az Nvidia a közelmúltban úgy saccolta, hogy az Xbox One mostanáig 29 millió példányban fogyhatott, miközben a Playstation 4-ből 52 millió kelt el. A Sony májusban azt nyilatkozta, hogy már több mint 40 millió Playstation 4-et adtak el.

Az Xbox One növekvő népszerűségének az lehet az oka, hogy a Microsoft nemrég piacra dobta az Xbox One S konzolt, és az anyacég júliusban 249 dollárra csökkentette az alapgép árát. A Sony azonban szeptember 15-én már bemutatta a Playstation 4 slimet – a karcsúsított változatot –, és a héten kezdték árusítani a Playstation VR-t, ami ugyancsak megdobhatja az eladásokat. Ráadásul hamarosan a boltokba kerül a Playstation 4 Pro konzol is.

Az eladási verseny valószínűleg a karácsonyi szezon előtti hajrában fog tetőzni. Kérdés, hogy a Microsoft akkor is tudja-e tartani a frissen szerzett előnyét.