Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Frissített MacBook az Apple-től

2006.11.08. 15:21
Új processzor, a középső modellekben több memória: megtörtént az Apple olcsó laptopjának első ráncfelvarrása.

Az Apple szerda délután frissítette a MacBook-családot. Már kora délután lehetett sejteni, hogy új termék jelenik meg a társaság kínálatában, hiszen elérhetetlenné vált az online áruház, azzal az üzenettel, hogy hamarosan újra megnyitnak, csak előtte még frissítik a kínálatot.

Ahogy az várható volt, a MacBook is megkapta az Intel újgenerációs processzorát, a Core 2 Duót. Eddig a valamivel lassabb Core Duo csipekkel árulták a legsikeresebb Apple-gépet. A MacBooknak köszönhetően a társaság részesedése a laptoppiacon hatról tizenkét százalékosra nőtt az elmúlt hónapokban az amerikai piacon.

Az Apple szerint 25 százalékkal gyorsulnak a gépek, miközben áruk nem változott. Sajnos a processzort leszámítva felszereltségük is alig. Az integrált grafikus vezérlő ugyan ebben a kategóriában nem jelent problémát, ahogy 512 megabájt memóriával is ki lehet bírni. Az viszont kevésbé lelkesítő, hogy a legkisebb modellben még mindig csak dvd-olvasót találunk. A két középső modellt továbbra is dvd-íróval árulják, most már kétrétegűvel, ezekben a modellekben több lett a memória is, fél gigabájt helyett egy gigabájtot adnak a gépekhez. A középső konfigurációkban a merevlemez mérete is nőtt, 20 és 40 gigabájttal.

Az árak nem változtak, így várhatóan itthon is 300 ezer, 357 ezer és 413 ezer forintba kerülnek majd a gépek. A csúcsmodell valamivel nagyobb merevlemezt kínál, mint a középső, az 56 ezer forintos különbséggel leginkább a fekete színt kell megfizetni.