Viola
-5 °C
-2 °C

GPS-rajzolás parkban és közúton

2004.09.07. 11:35
Két brit művész GPS műholdas helymeghatározó eszközt használ gigantikus bálnák, macskák és elefántok megrajzolására. Rajzlapként városok utcái és parkjai, illetve Dél-Anglia teljes megyéi szolgálnak.
Jeremy Wood és Hugh Pryor sosem a legrövidebb úton mennek A-ból B-be. A térképész-művészek az ecsetként használt GPS-készülék útvonal pontjaiból készítenek elképesztően bonyolult rajzokat. A legjobban sikerült munkáik megtekinthetők az interneten.

Óriás betűk

A világ legnagyobb HA (if) szócskája például úgy keletkezett, hogy a két elszánt művész az Oxfordshire-ben fekvő Iffley-ből Ifordba (East Sussex) hajtott, onnan Ifielden át Ifoldba (West Sussex).

Hat óra és tíz perces kocsikázásba került a 373 kilométeres kerületű I betű felrajzolása, míg az F betű elkészítése 490 kilométeres autózást, és a beiktatott éjjeli pihenővel kereken 14 órás utazást igényelt, írta a Der Spiegel.

Hajó a belvárosban

A strandon tett rödid sétából könnyedén kirajzolódhat egy bálna képe, amely halrajt látszik üldözni. 67 kilométeres kerékpározás Brighton városának utcáin hatalmas gőzös részletgazdag rajzát eredményezi.

A művészek online galériájában megtekinthető guppi szemét egy kis falu körforgalma adta. A sárkány farkát viszont nem tudták tökéletesre kihozni, mert egy domb útban volt.

Dollár és ejtőernyő

GPS nélkül egy tapodtat sem tesz a két brit. Las Vegasból 96 kilométeres kocsikázással készített dollárjelet hoztak haza, míg Bangkokból megismételhetetlen, másfél kilométeres szúnyogot. Egy helyi taxisofőr némi baksis fejében 14 kilométeres kört rajzolt a rovar köré.

A művészi igényű rajzolatok mellett ejtőernyős ugrásaikat és a Berlin-London repülőutat is örökítették. Hasonlóan járt a kutyasétáltatáskor bejárt út, illetve amikor az úticélon vitatkozva 8 percen át köröztek egy körfogalomban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!