Alfréd
-3 °C
3 °C

Nem lesz digitális kamera a Sulinet Expresszben

2003.11.28. 13:21
Januárban bizonyos termékek kikerülnek a Sulinet Expressz programból, nem lehet adókedvezményt igénybe venni digitális videokamera, projektor, bizonyos hangfalak, illetve a játékoknál használható botkormányok vásárlásánál. Magyar Bálint oktatási miniszter szerint ezek a termékek közvetlenül nem kapcsolódnak az oktatási tevékenységekhez.
Az oktatási miniszter elmondta, hogy az év végéig tíz-tizenkétmilliárdos forgalommal számolnak a Sulinet Expressz programban. A júliusi indulás óta több mint tizenhétezer számítógépet értékesítettek és harminc-negyvenezer számítógépet "javítottak fel". A program keretében eddig 7 milliárd 250 millió forintért vásároltak termékeket. A programból kikerülő termékek az eddigi forgalmon belül minimális tételt jelentettek, az eladott összérték maximum fél százalékát tették ki, mondta a miniszter.

Van választék

Magyar Bálint szerint jelenleg több mint ezernyolcszáz Sulinet Expressz-értékesítőhely működik az országban, a vásárlók ezernegyven eszköz, kétezer-kétszáz típus és több mint kétszázötvenféle számítógép, hetvenfelé szoftver, monitorok, nyomtatók, kivetítők közül válogathatnak.

A miniszter arról is beszámolt, hogy létrejött egy programtanács, amely ezentúl folyamatosan dönt a termékek programba való bekerüléséről, illetve adott esetben kikerülésükről. A tanácsba az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat.