Két új vizsgálat indult a Microsoft ellen

2008.01.14. 18:17
Azzal vádolják a Microsoftot, hogy piaci erejét tisztességtelenül kihasználja a Windows és az Internet Explorer böngésző egybegyúrásával. Az Európai Bizottság műszaki adatok eltitkolása miatt is vizsgálódik.

Valakinek nagyon szúrja a szemét, hogy a Microsoft nem akarja nyilvánosságra hozni az Office irodai programcsomag, a .NET fejlesztőkörnyezet, illetve bizonyos szerverszoftverek műszaki adatait. Azokról az információkról van szó, amelyek segítségével más gyártók e programokkal kompatibilissé tehetnék saját termékeiket.

A bizottság ezért megnézi, hogy a Microsoft új irodai fájlformátuma, az Office Open XML eléggé együttműködik-e a rivális termékekkel. A Microsoft tavaly azt ígérte, hogy megadja riválisainak az összes szükséges információt.

Böngészőháború 7.0

A Windows és az Internet Explorer tisztességtelen egybegyúrását a norvég Opera kezdeményezésére vizsgálja a bizottság. A böngészőt gyártó, de a számítógépeken nem túl sikeres Opera szerint a Microsoft különösképpen nagy kárt okoz azzal, hogy a Windowshoz láncolt Internet Explorer nem teljesen kompatibilis az internetes szabványokkal.

A bizottság közleménye szerint az ügy megkezdésének bejelentéséből még korai arra következtetni, hogy van a Microsoftra nézve terhelő bizonyíték van a kezükben, a lépés csupán annyit jelent, hogy tovább nyomoznak a szoftveróriás ügyében.  • Hírek
  • Hírek