Nem lehetnénk inkább barátok?

2016.09.07. 18:30 Módosítva: 2016.09.07. 18:30

Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-as csúcstalálkozón nemrég olyan forró pillantást váltottak, hogy azzal legfeljebb a fénykardpárbajra felkészülő Luke Skywalker és Darth Vader egymásba fonódó tekintete konkurálhatna - ha a Sötét Nagyúr nem viselt volna sisakot a vonatkozó jelenetben. Így viszont a két szuperhatalom vezetője a legesélyesebb az ellenszenves pillantások aranyérmére.

A két politikusról már többször is készült olyan közös fotó, amin felzaklatott hangulatban állnak egymással szemben – akad köztük mémmé vált klasszikus is. A mostani fotót Obama és Putyin ellenséges tekintete miatt kapták fel, de a Photoshophoz értő internetezők ennél nagyobb potenciált láttak benne.

A látszólag semmitmondó képből elképesztő variációk születtek. Az egyik alkotás a klasszikus fejcserés támadással operál; a másik tűzforró tengerparti jelenetet varázsolt a jéghideg hivatalos hangulatból; készült moziplakát-, bokszmeccs- és Harry Potter-remix; illetve van a brezsnyevi szájon csókolós időket idéző feldolgozás is. A Rocky IV-ből lopott ötlet, ami Apollóvá és Ivan Dragóvá sminkelte a politikusokat, különösen szép, idáig hallani az Eye of the Tigert.  • Tippek
  • Bankszámla