Szörnyű dolog történt az új Stephen King-filmmel és a rekeszizmokkal

2017.09.23. 17:38

Nemrég került a mozikba Stephen King 1986-os, kétrészes könyvének filmfeldolgozása, az Az. A történet középpontjában egy Pennywise (a magyar fordításban: Krajcáros) nevű gonosz bohóc áll, aki gyerekeket rabol el és öl meg.

A filmet mi is eléggé szerettük, noha a könyv komplexitását lehetetlen belesűríteni egy kétórás mozifilmbe . De nincs az a remekmű, amiből egy kis rosszindulattal és némi kreativitással ne lehetne iszonyú paródiát faragni. A Coub-felhasználók pont ezt tették a film egyik jelenetével.

Klasszikus trükk, hogy ha egy filmben kicseréljük a hangsávot valami másra, az úgy megboríthatja az eredeti koncepciót, hogy csak győzzük rekeszizommal. Erre az egyik legjobb példa a Bennyhillifier nevű szolgáltatás, ami bármelyik YouTube-videót új kontextusba tud helyezni.

Az Azhoz készült remixek legalább ilyen mértékben értelmezik át a film egyik jelenetét – azt, ahol Pennywise táncolni kezd. Nézzük meg ugyanazt a jelenetet a Vengaboys,

az Emergency House,

a Prodigy,

PSY,

vagy Michael Jackson zenéjével!

Ha még nem látták a filmet, inkább ne nézzék meg egyiket se, különben nem fogják kibírni röhögés nélkül az eredeti jelentet. De ha már túl vannak rajta, nézzék végig az összes remixet.