Szörnyű dolog történt az új Stephen King-filmmel és a rekeszizmokkal

2017.09.23. 17:38

Nemrég került a mozikba Stephen King 1986-os, kétrészes könyvének filmfeldolgozása, az Az. A történet középpontjában egy Pennywise (a magyar fordításban: Krajcáros) nevű gonosz bohóc áll, aki gyerekeket rabol el és öl meg.

A filmet mi is eléggé szerettük, noha a könyv komplexitását lehetetlen belesűríteni egy kétórás mozifilmbe . De nincs az a remekmű, amiből egy kis rosszindulattal és némi kreativitással ne lehetne iszonyú paródiát faragni. A Coub-felhasználók pont ezt tették a film egyik jelenetével.

Klasszikus trükk, hogy ha egy filmben kicseréljük a hangsávot valami másra, az úgy megboríthatja az eredeti koncepciót, hogy csak győzzük rekeszizommal. Erre az egyik legjobb példa a Bennyhillifier nevű szolgáltatás, ami bármelyik YouTube-videót új kontextusba tud helyezni.

Az Azhoz készült remixek legalább ilyen mértékben értelmezik át a film egyik jelenetét – azt, ahol Pennywise táncolni kezd. Nézzük meg ugyanazt a jelenetet a Vengaboys,

az Emergency House,

a Prodigy,

PSY,

vagy Michael Jackson zenéjével!

Ha még nem látták a filmet, inkább ne nézzék meg egyiket se, különben nem fogják kibírni röhögés nélkül az eredeti jelentet. De ha már túl vannak rajta, nézzék végig az összes remixet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!