Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Ipodos önirónia a Microsofttól

2006.03.17. 13:42
Hetek óta kering az interneten az a vicces videó, amelyben látványosan kiderül, milyen volna az Ipod lejátszó csomagolása, ha adott esetben a Microsoft terméke volna. Igazán viccessé azzal vált a történet, hogy Redmondban bejelentették: a videót a konszern munkatársai készítették egymás szórakoztatására.

Egyszerű, elegáns és fehér. Az Apple arról ismert, hogy termékei csomagolásánál kerüli a hivalkodást. De képzeljük csak el, milyen volna a doboz, ha a Microsoft találta volna fel az Ipodot?

A kérdésre egy néhány héttel ezelőtt felbukkant videó tréfás választ ad. Sokáig azt hitte mindenki, hogy a Microsoftnak jogos fricskát adó animáció valami unatkozó tréfamester műve. Ehelyett Redmondban hivatalosan bejelentették, hogy az MS-Ipodot kifigurázó videó a Microsoftnál készült.

Az igazi csomagolók műve

Tom Pilla, a szoftvercég szóvivője az Ipod Observer híroldalnak elismerte, hogy a videó belső célból, a Microsoft saját fejlesztőcsapatánál készült. Ez a részleg készíti különben az igazi termékeik csomagolását is.

Az Ipod-történettel a munkatársak azt kívánták szemléltetni, milyen komoly kihívást jelent minden alkalommal a csomagolásra kerülő információkról és azok elhelyezéséről dönteni.

Örülnek, ha tetszett

Hogy az önironikus videó végül nyilvánosságra került, Tom Pilla szerint nem katasztrófa. A szoftvercég maga ugyan nem hozta nyilvánosságra az anyagot, de a világ legtermészetesebb dolga, hogy az emberek megosztják egymással, ha vicces dolgot látnak.

Ez vonatkozik a fejlesztői csapatra is, akik valószínűleg megmutatták a művüket családtagjaiknak és barátaiknak. Ezután a videó közkinccsé vált, kikerült az internetre. "Örömmel látjuk, hogy másoknak is tetszik, és nevetni tudnak rajta" - mondta Pilla.

A videó rövid leírása: lépésről lépésre, zenei aláfestéssel tekinthető meg, hogyan alakította volna ki a Microsoft az Ipod csomagolását. Ezalatt maga az Ipod egyre jobban a háttérbe szorul, majd eltűnik a keresztul-kasul rátett feliratok alatt. Végül a rendszerkövetelmények felsorolása lelóg a dobozról.  • Vennék
  • Hírek