Árpád
-2 °C
4 °C

A barátságát árverezte el az Ebayen egy skót szakács

2004.09.03. 11:20
Különös árverést akart indítani, ezért a "barátságát" tette ki az Ebayre egy skót fiatalember. A kiírás szerint a nyertes beszélgethet vele, illetve elektronikus és kézzel írott leveleket kap. A haverkodás időtartama egy hónap, a hosszabbítás feláras.
A huszonhárom éves Stuart Donald Aberdenshire grófság egyik szállodájában séfként dolgozik, és az interneten árverezte el a barátságát. Az Ebay online aukciósház oldalain szombatig lehetett volna beszállni a licitbe, amely végül 117 fontos (43 ezer forintos) összegnél félbeszakadt.

Az árverés nyertesének a kiírás szerint Donald azt ígérte, hogy az adott hónap leforgása alatt két kézzel írt levelet, hetente két emailt és néhány barátságos sms-üzenetet kap tőle. A fiatalember mellékesen megjegyzi, hogy mások szerint mindenkit megértően végig tud hallgatni.

Kibeszélheti magát

A nyertes így egy alkalommal alaposan kibeszélheti magából minden problémáját, ha erre van szüksége. A barátság felár ellenében meghosszabbítható.

A kisegítő szakácsban akkor született meg a különleges árverés ötlete, amikor a barátaival arról beszélgetett, milyen őrült dolgokat árvereznek az emberek az Ebayen, mások meg fizetnek ezekért.

Kelendő volt a csapvíz

Arra egyelőre nincs magyarázat, hogy az árverést a lejárat előtt miért szakították félbe, de a példa máris ragadósnak bizonyult. Egy 19 éves brit lány jelenleg szintén a barátságát árverezi. Ez az aukció e sorok írásakor 36 fonton (13 200 forinton) állt.

Nagy-Britanniában folyamatosan felbukkannak ilyen őrült árverések. Például néhány hónapja rendkívül sikeres, 255 fontos (93 500 forintos) leütési árat elérő licit zajlott egy vödör bristoli csapvízért, amíg az Ebay az aukciót félbe nem szakította. Németországban eközben hat nő saját magát és egy láda sört árverezett el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?