Gál
3 °C
16 °C

További magyar városok a Google Mapsen

2006.09.26. 15:45
A Google.hu megszerzése után nem sokkal bővítette online Magyarország-térképét a kaliforniai kereső. Keleten rossz a felbontás, nyugaton a helyzet változatlan.

Alig jelentette be a Google, hogy hosszú évek után megszerezte magának a Google.hu domént, máris bővült a szolgáltatás: a cég online térképére, a Google Mapsre kedden felkerültek a magyar megyeszékhelyek, és még néhány megyei jogú város, köztük Érd és Sopron. A kisvárosok és falvak még várhatnak, és egyelőre nem találni két megyei jogú város, Hódmezővásárhely és Dunaújváros térképét sem.

Kisváros, kis felbontás

Ami a nagy településeket illeti, a műholdas nézet nem frissült a térképpel együtt - a Google továbbra is a rendelkezésére álló, 1-3 éve készített műholdképek közül válogatja ki a szerinte legjobb minőségűeket. Ezért az a furcsa helyzet állt elő, hogy bár Eger, Debrecen és Békéscsaba utcatérképe is megtalálható a Google Mapsen, a műholdas és a hibrid nézetet (vagyis amelyen az utcanevek és a tereptárgyak együtt láthatók) csak kis felbontásban lehet használni.


Eger műholdképe a legnagyobb felbontásban. Na, hol a vár?

A Google idén áprilisban bővítette Amerikában már kifinomult szolgáltatását a nyugat- és közép-európai úthálózattal, így Szlovénián és a balti államokon kívül az EU-tagállamok felkerültek a Google Mapsre. Magyarországot nyugatról keletre nagyjából a Dunáig sikerült lefedni nagy felbontásban, de a térképen az összes kisebb települések főútjai látszanak, így ha barangolni nem is, áthaladni már biztonságosan át lehet rajtuk.

A keresés és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások viszont még mindig nem működnek, így nemcsak egy magyar városbeli utca nevét képtelenség megtalálni a Google Mapsen, hanem az üzleteket, szállodákat vagy benzinkutakat is.

15%
4490 Ft
3817 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft