Eleonóra
-1 °C
2 °C

Kiscicák háborúja

2005.05.09. 10:30
Az alkotók szerint minden cica győz, a kérdés mégis az, hogy melyik az aranyosabb. Legyen háborús bűnös az interneten!

Üngyi?! Büngyi?!
Fraser angol, viszont a világ legdélibb fővárosában született. Sose fájt a feje, sose vérzett az orra. Egyszer egy nightclubban hanyatt esett a székével, miközben egy meztelen nő táncolt az ölében. Frasernek van blogja, a Blogjam Dot Cow. Egyik legfőbb ambíciója, hogy az internet kiscica-pápájává váljon. Ezért pattant ki a fejéből a Kittenwar megrázó ötlete.

Az oldal, amelybe Észak-Anglia legizzóbb kezű kódere, Tomsk lehelt életet, aranyos kiscicákat állít szembe. A látogató dolga, hogy két kép közül eldöntse melyik cica az aranyosabb és kattintás segítségével eldöntse a párbajt.

Angyali és ördögi szerzetek

Az egyszerűségében csodálatos interaktív weblap természetesen tanulságos toplistákat vezet a legaranyosabb és a legkevésbé aranyos kismacskákról.

Jelen írás iródásakor éppen a Stretch, a nyújtózkodó kismacska vezeti az aranyossági rangsort, miután 3050 csatából 2374-ben győzött, így az esetek 78 százalékában ő volt az aranyosabb.

Tudathasasztó dög
A nemaranyossági toplistát ellenben a vérfagyasztó Fooch vezeti. A közel ülő vörös szemei miatt egy sátánista kisegyház kabalaállatára emlékeztető lény eddig 1673-ból 1313 aranyossági párbajt bukott el.

A Kittenwar-on egyébként ki-ki nevezheti saját legaranyosabb vagy legijesztőbb macskáját - amennyiben a képfeltöltés funkció működik, azt ugyanis a túlterhelés miatti összeomlás elkerülése érdekében időről időre fel kell függeszteniük az üzemeltetőknek.

Az álbölcsészet termelő ereje

A macska memetikus együtthatója magasnak mondható. Más szavakkal: az emberek figyelmét nagy sikerrel megragadó, különböző környezetekben megjelenő kedves háziállatok, időről időre elöntik az internetezők tudathorizontját, levelezésüket és böngészőiket.

E jelenség egyik legjobb példája a Bonsai Kitten. A kismacskák befőttesüvegben tárolását taglaló oldal egy időben lázban tartotta a világsajtót, sőt egy FBI-házkutatást is kiprovokált. Azután persze kiderült, hogy vicc az egész.

Nemrégiben az All your base-hez hasonló internetes szállóigék közé került a feltétlenül megszívlelendő "Everytime you masturbate, God kills a kitten." Magyarul: "Ahányszor önkielégítést végzel, Isten megöl egy kismacskát."

A memetikus potenciált mi sem példázhatná jobban, mint a marketingszektor ténykedése: a kíváncsi macskát napfénytetővel lefejező Ford Ka hirdetés igen hatékonyan dobta a köztudatba a nem eléggé divatos gépjárművet.

Szavazzon aranyos kismacskákra bátran!