Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Online kapcsolható a díszkivilágítás

2004.12.18. 17:00
Naponta kereken 100 ezer látogató kíváncsi arra a coloradói házra, amelynek karácsonyi kivilágítása online vezérelhető. Volt olyan felhasználó, aki a szomszédokat szerette volna idegesíteni a villogtatással, de azok már régen immunisak erre.
A Colorado államban élő Alek Komarnitsky háza a rá függesztett 17 ezer karácsonyfaizzóval még az amerikai szemnek is különleges látványosság. A családapa azonban tovább lépett a puszta kivilágításnál: a karácsonyi fényjátékot online kipróbálható élménnyé tette.

A család oldalát felkeresők nem csupán megcsodálhatják a feldíszített házat, hanem aktívan kapcsolgathatják a világítás egyes részeit. A ritka lehetőségnek köszönhetően a komar.org 1,3 millió látogatót fogadott decemberben, 30 ezren pedig játszottak is a fényekkel.

Jönnek az idegesítők

Komarnitsky házát és ötletét azóta megfelelő médiafelhajtás kíséri. Egy másik weboldal viszont kis csavart vitt az ötletbe, és a felhasználókat arra biztatja, hogy a komar.org-on át elérhető fények villogtatásával idegesítsék a család szomszédjait, idézte a Chicago Sun a családapa szavait.

A szomszédokat viszont nem zavarja a díszkivilágítás. Traci Keller nyugodtan fogadja a villódzást, szerinte Komarnitskynak jó érzéke van a karácsonyhoz, és folyton szórakoztató ötletei támadnak.

Megurgik a villanyszámla

Alek Komarnitsky immár negyedik éve köti ki az internetre a karácsonyi díszbe öltöztetett házát. Az ingatlan külsején és a kertben minden éjszaka 5-6 óra hosszan égnek a fények.

Ez a villanyszámlán is meglátszik, Komarnitsky szerint az év utolsó hónapjára rendszerint kereken 150 dolláros (27 500 forintos) villanyszámlát szoktak kapni.