Remixelje a tojásdobálót!

2008.05.23. 11:05
A hétfői tojásdobáló ügyét hiába támogatnák sokan, ha borzasztó akcentusa miatt senki sem értette, mit akar. A kelet-európai-jamaikai mondatok már szállóigévé váltak, most az internet népművészein a sor, hogy remixekkel tisztelegjenek a szoftveróriás ellen kiálló magányos hős előtt.

Hétfőn tojással várta Steve Ballmer Microsoft-vezért a Közgázon egy fiatalember. A Microsoftot korrupcióval vádló hallgató akciójával feltehetően arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy az államnak a szoftveróriás termékei helyett szabad szoftvereket kellene használnia.

Bár ügyét valószínűleg sokan támogatják, a fiatalember sajnos olyan szörnyű akcentussal adta elő mondanivalóját, hogy volt olyan külföldi tudósító, aki azt hitte, magyarul beszélt, és így valószínűleg Steve Ballmer se értette, mért hajigálja őt valaki ilyen vehemenciával.

A borzasztó kiejtésnek azonban vannak jó oldalai, a srác kelet-európai-jamaikai mondatai azonnal szállóigévé váltak, és ahogy ilyenkor megszokott, valószínűleg pillanatokon belül megjelennek az interneten az ebből készített remixek. Hogy ezt a népművészeti mozgalmat erősítsük, remixversenyt hirdetünk, készítsenek önök is tojásdobáló-feldolgozásokat!

És hogy ne csak mondjuk, mutassuk is, gyorsan elkészítettünk néhány hang- és videoremixet. Az első egy Dj Shadow szellemében fogant, a kilencvenes évek közepi brit underground elektronikát és a korszerű dubstepet idéző mix:

A második egy loveparade-es vokális eurotrance számtöredék:

Végül egy benny hill-es burleszk stílusú videófeldolgozás:

Miután ezeket lefikázták, ragadjanak vágó- és keverőszoftvert, és mutassák meg, hogy sokkal jobbat tudnak! Az eredeti videót innen tölthetik le. Munkáikat küldjék el ide, a sorrendet olvasóink döntik majd el.  • Tippek
  • Bankszámla