Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Elűzik a netről a Szcientológia Egyházat?

2008.01.28. 16:30
Január elején az /i/nsurgency hackercsapat feltörte a Szcientológia Egyház egyik szerverét, és közzétette százezer dolláros tanfolyamok anyagát, ahol az egyház titkos tanait ismerhetik meg a beavatott hívek. Emellett Tom Cruise szcientológiát istenítő beszéde is köröz a videomegosztó szájtokon. A háború folytatódik, az egyház fenyegetőzik, közben egy Anonymous nevű csoport vállalta magára a szcientológiai egyház elleni online támadásokat. Képviselőjük videoüzenetekben pocskondiázza a szcientológusokat.

Január huszadikán támadták meg az egyház központi weboldalát, a Scientology.org-ot. A támadás az Anonymous (Anon) nevű csoporthoz kötődik, akik online polgárőröknek nevezik magukat. Ők segítették többek között a rendőrség kezére juttatni Chris Forcand pedofilt.

Az Anon azon a Tom Cruise-videón buzdult fel, ami nemrég került az internetre, és amelyen a színész azt állítja, hogy szcientológusként képes megváltoztatni az emberek életét, valamint, hogy az egyház tagjai jelentik a boldogság útját, akik békét és a kultúrák egységét hozzák el. Például arról is beszélt a szcientológus gyűlésen készült felvételen, hogy le kell számolni a pszichiáterekkel: "Semmisítsétek meg őket. A pszichiátria nem működik, fogjatok fegyvert!" "Nekünk megvan a hatalmunk, hogy leállítsuk az embereket a drogokról, hatalmunk van az elmék felett, hatalmunk van arra, hogy javítsunk a körülményeken. Rehabilitálhatjuk a bűnözőket is" - fogalmazott.

A videót az egyház nagy erőkkel próbálta a webről eltüntetni. A Youtube-ról pár napra le is került, hogy aztán paródiákkal együtt kerüljön vissza. Az egyház nagy igyekezetét látva döntött úgy az Anon, hogy online háborút indít. Túlterheléses (DDoS) támadást indított a Scientology.org ellen, erősebbet, mint az emlékezetes, orosz-észt hackerháborúban.

Youtube-os videoüzeneteket is közölt a csoport, amelyekben figyelmezteti az egyházat, hogy folyamatosan figyeli. "Éveken át figyeltünk benneteket, félrevezető kampányaitokat, a más véleményen lévők elnyomását, pereskedő természeteteket. Ezek a dolgok mind felkeltették figyelmünket. ... Az Anonymous úgy döntött, a szervezetet el kell pusztíani, követőid érdekében, az emberiség érdekében és saját jó érzésünk érdekében. ... Kiűzünk az internetről, és szisztematikusan szétszedjük a Szcientológia Egyházat" - harsogja a felvételen a géphang. Aztán egy új, a médiának címzett videóban az Anon a szcientológia áldozataira figyelmeztet, például Lisa McPherson példáját említi, aki tizenöt évig volt szcientológus, majd amikor ki akart lépni, tisztázatlan körülmények között elhunyt.

A szcientológusok reagáltak az Anonymous online támadásaira. Többek között a Cneten olvasható közleményük: "Ahogy az egyház korábban bejelentette, Mr. Cruise ellopott és megszerkesztett beszéde egy hivatalos egyházi eseményen hangzott el 2004-ben, ötezer szcientológus és vendégei előtt. A beszéd kivonatát kontextus nélkül közölték a weben, azzal a szándékkal, hogy ellentmondásossá és nevetségessé tegyenek bennünket, így lettek a szcientológus egyház oldalai ma a legnézettebb oldalak a keresőkben. Akiket érdekelnek a szcientológusok nézetei, vagy a videó, látogassanak el az egyház hivatalos oldalára" - fogalmaztak.