Gerzson
5 °C
10 °C

Mi új van a magyar weben?

2006.05.26. 13:26
Hétfőn először rendeznek konferenciát Magyarországon az úgynevezett webkettes innovációkról. Téma a Wikipedia, iWiW, és a blogok.
Hétfőn rendezik meg az első magyarországi Web 2.0-s konferenciát, melynek fő témái lesznek a hazai innovatív webes fejlesztések. A Web 2.0 Symposiumon szó lesz a közösségépítő szájtokról. Egy asztalnál beszélgetnek majd a konkurensek: Holman Endre (myvip), Simó György (iwiw) és Vidó Viktor (hotdog.hu).

Szó lesz a blogok és az újságírás egymásra hatásáról is. A témában többek közt Weyer Balázs, az origo főszerkesztője is kifejti véleményét. Külön kerekekasztal-beszélgetés lesz a leghíresebb magyar blogger, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök webnaplójáról. A vitában Babarczy Eszter és Para-Kovács Imre, valamint a miniszterelnöki hivatal részéről pedig Keszthelyi András is részt vesz. Az Indexet Gerényi Gábor képviseli.

Szintén az úgynevezett webkettes jelenségek közé szokás sorolni a közösségi webes tartalomszerkesztést vagyis a wikizést. Az egyik legismertebb ilyen webes tartalom a Wikipedia. Az online enciklopédia magyar változatának alapítója Gervai Péter beszélget majd a Magyar Nagylexikon vezérigazgatójával és Vágó István műsorvezetővel.

A hétfői eseményről az Index a konferencia alkalmából indított blogjában fog részletesen, percről-percre beszámolni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!