Mátyás
-6 °C
1 °C

Bocsánatot kér a Sony a templomi mészárlásért

2007.06.18. 11:00
Az anglikán egyház meg akarta akadályozni Resistance: Fall of Man című játék forgalmazását, mert nem tetszett neki, hogy a játékosoknak egy brit templom hasonmásában kell lemészárolniuk gusztustalan szörnyeket.

A papok biztosan nem játszanak minden nap konzolokkal, ezért igen lassan tudnak reagálni a játékokban megjelenő sérelmekre. Az anglikán egyház például bő fél évvel a Resistance: Fall of Man játék megjelenése után kezdett el azzal foglalkozni, hogy a manchesteri templom virtuális másolatában miért rendeznek véres csatajelenetet. A szóban forgó játékból már több mint kétmilliót eladtak, az egyház ennek ellenére szerette volna visszahívatni a játékot a boltok polcairól.


A manchesteri katedrális

Rogers Govender, a katedrális esperese elfogadhatatlannak tartja a fegyveres erőszakot, és azt szeretné, ha a Sony pénzt adományozna az egyház oktatási részlegének, amely Manchesterben pont a fegyveres erőszak ellen küzd. Az ügyben egyébként még Tony Blair is felszólalt, mert szerinte az olyan nagy világcégeknek, mint a Sony, a társadalmi felelősségükre is gondolniuk kell, nem csak a profitra.

A Sony levélben kért bocsánatot az egyháztól, és képviselőjük szívesen találkozna az egyház illetékeseivel, de a cég szerint semmilyen kapcsolat nincs a XXI. századi Manchesterben történő ügyek és a játék képzeletbeli világa közt. A PlayStation 3-ra kiadott játék története szerint az 1950-es évekbeli Britanniát undorító szörnyek támadják meg, ezeket kell kiirtani egy Nathan Hale nevű amerikai katona szerepében.