Gusztáv
-4 °C
1 °C

Elkészült a Microsoft vírusirtója

2005.12.03. 10:03
Vírusirtóval bővült ki a Microsoft biztonsági szoftvercsomagja, a pénteken megjelent Windows OneCare Live bétaváltozata szabadon letölthető.

Eddig csak a jelszavakat és hitelkártyaszámokat begyűjtő kémprogramokat pusztíthattuk el a Microsoft segítségével, mostantól azonban a gyűlöletes férgeket is a másvilágra küldhetjük. Elkészült ugyanis a Microsoft régóta ígért vírusirtójának a próbaváltozata, a Windows OneCare Live.

A Microsoft májusban jelentette be, hogy saját vírusirtót ad ki, amelyet az általa jó néhány éve felvásárolt romániai GeCad vírusirtó cég fejlesztett ki.

Természetesen a világ legnagyobb vírusirtó cégei - Symantec, McAfee és Trend Micro és még sorolhatnánk - a nagy bejelentés óta folyamatosan panaszkodnak, hogy a Microsoft csúnyán kiszorítja majd őket a piacról, kihasználva az operációs rendszerek piacán elért előnyös helyzetét.

Vírusirtó mellett tűzfal és kétirányú forgalomfigyelő is van a OneCare csomagban, és a szoftver havonta frissül majd. A kémprogramokat ezentúl is a nemrég Windows Defender névre átkeresztelt AntiSpyware irtja.