Emőke
-4 °C
9 °C

A Microsoft tíz évre hosszabbította a terméktámogatását

2004.05.26. 15:13
A Microsoft ügyfelei a termékek megvásárlása után legalább tíz évig számíthatnak arra, hogy a szoftvergyártó elkészíti a legfontosabb hibajavításokat és frissítéseket. A terméktámogatási idő meghosszabbítása a jövő hónap elejétől érvényes.
A Microsoft jelenleg öt évig tartó alaptámogatást és plusz két év bővített támogatást nyújt termékeihez, június elsejétől azonban a bővített támogatás időtartama vagy öt évig, vagy a második következő verzió megjelenése után két évig fog tartani. A rendszert úgy alakították ki, hogy az ügyfeleknek mindig legalább két évük legyen az új termékek való átállásra, írta a Computerworld.

Az ötéves alaptámogatás során foglalkoznak garanciális kérdésekkel, és a csomag tartalmazza az ingyenes eseti támogatást, a fizetős szolgáltatásokat és az utólagos javításokat. A bővített támogatás ezzel szemben csak fizetős szolgáltatásokat és biztonsági javításokat nyújt az ügyfeleknek.

Akklimatizálási idő

Peter Houston, a vállalat munkatársa elmondta: a régi rendszerben az SQL Server 2000 felhasználóinak néhány hónap alatt kellett volna átállniuk az SQL Server 2005-re, ugyanis a legfrissebb verzió jövő év közepén fog megjelenni, miközben az SQL 2000 alaptámogatása azonban 2005. december 31-én lejárt volna.

A Computerworld információi szerint a Microsoft terméktámogatási rendszere azokra az üzleti és fejlesztői termékekre érvényes, amelyek még az alaptámogatási ciklusban vannak (azaz legfeljebb ötévesek), illetve a jövőben megjelenő termékekre. Nem vonatkozik azonban a fogyasztói és a multimédiás szoftverekre, a hardverekre, illetve a Microsoft Business Solutions termékekre.