Jön a Rock Band 2

2008.07.01. 16:20
Az MTV Games bejelentette, hogy készül sikeres rockbanda-szimulátor, a Rock Band folytatása. A játék nem a forradalmi újítások, hanem a tökéletesítés jegyében készül.

A Rock Band 2 először Xbox 360-ra jelenik meg szeptemberben, év végéig pedig PlayStation 2-re, PlayStation 3-ra és Wii-re is kijön. A játékot az a Harmonix cég fejleszti, ami a nagy rivális Guitar Hero-sorozat első két részét készítette. A Harmonix készítette már az első Rock Bandet is, miután az MTV megvásárolta őket, így a Guitar Hero III-at egy új csapat, a Neversoft fejlesztette a szériát kiadó Activisionnek.

Mint a Harmonix egyik alapítója és ügyvezetője, Alex Rigopulos az Associated Pressnek elmondta, a Rock Band 2 nem fog sokban különbözni az első játéktól, inkább a tökéletesítés, mint a forradalmi újítás volt a fő szempont a fejlesztésnél. Tehát továbbra is négy játékos alapíthat virtuális bandát gitár-basszusgitár-dob-ének felállásban. A játékban több mint 80 dal lesz elérhető – mind eredeti felvétel –, de a pontos listát csak a júliusi E3 konferencián osztják majd meg a szaksajtóval. Újdonság, hogy az első Rock Bandhez pénzért letöltött számokat is külön adminisztráció és díj nélkül le lehet majd játszani a folytatásban – ez a fajta kompatibilitás hiányzik a Guitar Hero-sorozatból. A tartalom mellett a játék a hardverrel próbálja megfogni a rajongókat: többféle, az eredeti gitárokra a korábbiaknál jobban hasonlító kontroller közül választhatnak majd a játékosok.

A Rock Band 2 legnagyobb ellenfele, a szintén ősszel érkező Guitar Hero 4 a játékmenetben is tud majd újat nyújtani: a játékban lesz "bandák harca" játékmód, amiben kétszer négy játékos vívhat virtuális csatákat. Új szereplőként száll be a versenybe a Konami (aki valójában régi szereplő, ha a játéktermi gépeit nézzük): szintén ősszel érkezik tőle a Rock Revolution című játék, amiben a Wii kontrollerével szimulálhatjuk majd a gitározást és a dobolást.

A gitár-, illetve rockbanda-szimulátor a játékipar egyik legsikeresebb műfaja az utóbbi években. A Guitar Hero harmadik részéből 2,5 millió példányt adtak el világszerte, a Rock Bandből pedig 1,3 milliót. Ezek nem tűnhetnek olyan nagy számoknak, de a speciális kontrollerek miatt az átlagos játékoknál jóval drágább programokról van szó (a Rock Bandet például 170 dollár körül árulták megjelenésekor). A Harmonix és az MTV egyelőre nem árulta el, hogy mennyibe fog kerülni a folytatás.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás