Jusztina
3 °C
16 °C

Sztriptízprogram készül Wii-re

2008.04.22. 10:35
A brit Peekaboo cég olyan játékprogramot fejleszt Nintendo Wii-re, amivel a játékosok sztriptíz és az aerobic keverékét próbálhatják ki otthon. A Nintendónak erre még rá kell bólintania, de a Wii Fit után jó esélyei vannak a programnak.

A stripaerobic (másik angol nevén strippercise) új jelenség a fitnessiparban: a sztriptíz és az aerobic elemeit keverő mozgásformát főként az egykori Playboy-nyuszi, Carmen Electra tette népszerűvé. Az angol Peekaboo vállalat most ezt próbálja játékba önteni, az egyelőre cím nélküli fejlesztés a Nintendo családbarát konzoljára, a Wii-re készül.

A cég eddig leginkább otthon felszerelhető sztriptízrúdjairól volt ismert, maga Carmen Electra reklámozta ezeket a termékeket (a játék Electra közreműködése nélkül készül). Az egyelőre cím nélküli projektet hasonló felfogásban fejlesztik, mint ahogy a platform sikeres fitnessprogramja, a Wii Fit készült: a játékos otthon stripaerobic gyakorlatokat végezhet, miközben a képernyőn látja viszont a mozdulatait. A program természetesen egy sztriptízrúddal lesz csak élvezhető, ez a játékhoz jár majd.

A Wii Fit óriási siker az országban, és a Wii jellemzően a nem hardcore játékosokat szólítja meg, ezért a készülő játéknak jó esélyei vannak, már ha a Nintendo rábólint. A sztriptízprogram ugyanis nem igazán illik abba a képbe, amit a Nintendo kialakított a családbarát, minden korosztálynak szóló Wii-ről. A cégnek engedélyeznie kell majd a Peekaboo játékát, és egy fogyasztóvédelmi szervezet, az Entertainment Consumers Association elnöke, Hal Halpin szerint ez nem fog megtörténni. Ugyanakkor Anita Frazier, az NPD Group piacelemzője az ABC Newsnak nyilatkozva felhívta a figyelmet arra, hogy a Wii-re már korábban is jelentek meg felnőtt tartalmak, például a Resident Evil 4 című horrorjáték. Frazier szerint nincs akadálya annak, hogy a stripaerobic is hódítson a konzolon.