Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Matáv az informatikai miniszterrel egyeztet az internetes kedvezményekről

2002.05.30. 16:37
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerda délután hivatalában fogadta Straub Eleket, a Matáv Rt. elnök-vezérigazgatóját. A Matáv első embere és a miniszter az internetes telefonkedvezmények törlésével kialakuló helyzet megoldásáról egyeztetett. A konkrét megoldási javaslatokról a jövő héten tárgyalnak.
Kovács Kálmán tájékoztatta a Matáv igazgatósági üléséről érkező vezetőjét arról, hogy a kormány a hírközlési szabályozás megváltoztatását tervezi a Hírközlési Felügyelet és a szolgáltatók bevonásával. Ezzel egyidejűleg támogatási programot dolgoznak ki az olcsóbb internethasználat érdekében. A megbeszélésen megállapodás született arról, hogy a jövő hét elején egyeztetnek a konkrét javaslatokról - tudtuk meg a miniszter sajtófőnökétől.

Konkrétumok jövő héten

Arra a kérdésre, hogy vajon új kedvezmények bevezetéséről vagy a régiek visszaállításáról van szó, a sajtófőnök egyelőre nem tudott válaszolni. Mint mondta, a helyzet valamilyen típusú megoldásáról tárgyalnak, a konkrét javaslatokról a jövő héten egyeztet a miniszter a távközlési vállalat képviselőivel.

Közös megoldáson dolgoznak

A Matáv kommunikációs igazgatója kérdésünkre megerősítette hogy megkezdődnek az egyeztetések. Abbéli kérdésünkre, hogy a Matáv készít-e megoldási javaslatokat, azt a választ kaptuk, hogy várhatóan a távközlési vállalat és az informatikai minisztérium közösen alakítják ki a megoldás koncepcióját.

Kovács Kálmán korábban úgy nyilatkozott: a kedvezmények eltörlése időzített bomba volt, amely az új kormány megalakulásakor robbant. Az informatikai miniszter szerda délelőtt az Index Törzsasztalában adott online interjúban leszögezte: a fejlődés szempontjából az olcsóbb internethasználat létkérdés.

A Matáv április elején jelentette be, hogy július elsejével kivezeti a piacról több mint két éve változatlan feltételekkel kínált átalánydíjas konstrukcióit: a Mindenkinek csomagot és a 150 forintos kedvezményt. A lépés felkavarta a hazai internetes társadalmat, szombaton a Vérmezőn jelképes egértemetéssel tiltakoztak a telefontársaság döntése ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!