Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A mai fiatalok még inni se tudnak

GettyImages-558218835
2018.10.11. 14:58

Nem elég, hogy a millenniumi generáció kinyírja az ingatlanipart, a párkapcsolatokat, a napi nyolcórás munkaidőt, a kézfogást, a reggeli müzlit, az ebédet, a normális nadrágokat, a közösségi finanszírozást, a hoteleket, a gyorsétteremláncokat, a gyémántipart, a hagyományos szappant, a papírtörlőipart, a golfot és a magassarkú cipőt, egy új kutatás azt is kiderítette, hogy

a mai fiatalok lassan az ivásnak is hátat fordítanak.

A BMC Public Health nevű folyóiratban megjelent tanulmány szerzői hivatalos egészségügyi adatokat tekintettek át az elmúlt évtizedből. Csaknem tízezer, az Egyesült Királyságban élő alany egészségügyi adatait tekintették át. Ezek szerint a 2015-ben vizsgált 16-24 éves korosztály

  • 30 százaléka nem iszik alkoholt, míg 10 évvel korábban ez csak 20 százalék volt;
  • 28 százaléka néha a kelleténél többet iszik, szemben a 2005-ben mért 43 százalékkal;
  • 18 százaléka nagyivó (binge drinker), míg 10 évvel korábban ez az arány 27 százalék volt.

A nemivás egyre több korcsoportban jelent meg, ami arra utal, hogy az alkoholfogyasztás kezd kimenni a divatból.  A tanulmány eredményei alapján egyértelmű visszaesés figyelhető meg az alkoholfogyasztásban a fiatal felnőttek körében.

(BBC News)

(Borítókép: Részeg fiatal az angliai Dorsetben megrendezett Steart Fesztiválon, 2002-ben. Fotó: PYMCA/UIG via Getty Images)